«Γιατί όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ;»

Θοδωρής Βασίλης
«Γιατί όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ;»

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε μόνος δεύτερος και ο Σάκης Τσιώλης μιλάει στο gazzetta.gr για την πορεία της ομάδας, για το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, για την δικαίωση των ιδιοκτητών, αλλά και για το αν προτιμάει πρωτάθλημα ή Κύπελλο.

Κόουτς η ομάδα πέρασε εντυπωσιακά από την Κρήτη επικρατώντας του Πλατανιά.

«Από την αρχή ήμασταν προετοιμασμένοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μας βοήθησε και το γρήγορο γκολ που ανάγκασε τον Πλατανιά να ανέβει ψηλά, τον αγχώσαμε και ήρθε η νίκη».

Σε απόδοση 2.625 στην sportingbet η νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Παναθηναϊκού

Το γρήγορο γκολ ήταν αυτό που έκρινε το ματς;

«Ήταν σημαντικό, αλλά το κύριο στοιχείο ήταν ότι βγήκαμε καλά εμείς στο γήπεδο και δείξαμε από την αρχή τις προθέσεις της».

Το μεγάλο όπλο του Αστέρα ήταν η έδρα του, αλλά πλέον δείχνει χαρακτήρα κι εκτός έδρας.

«Νομίζω ότι η ομάδα είχε δώσει τα διαπιστευτήριά της και με τον ΠΑΟΚ όπου χάσαμε άδικα με πέναλτι στο τέλος και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ένα βαθμό, αλλά και με Παναθηναϊκό όπου μπορούσε ακόμα και τη νίκη ή και με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» όπου η ομάδα στάθηκε πολύ καλά και θα μπορούσε να είχε φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Μόνο στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό η ομάδα δεν άξιζε να πάρει κάτι και ήρθε η ήττα. Νομίζω πάντως δεν υπήρχε καμία ανησυχία, απλά συγκυρίες δεν μας είχαν δώσει τα αποτελέσματα που θέλαμε».

Μετά και την ήττα του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη η ομάδα ανέβηκε στην δεύτερη θέση. Μήπως πλέον αλλάζουν οι στόχοι και στην άκρη του μυαλού υπάρχει πλέον και το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σαν Αστέρας να μιλάμε γι αυτό το γεγονός (Τσάμπιονς Λιγκ) είναι από μόνο του κάτι όμορφο και μας δίνει αισιοδοξία η απόδοση της ομάδας. Ο Αστέρας έχει ιδιοκτήτες που δικαιολογούν κάτι τέτοιο, γιατί όχι να μην έρθει μία τέτοια χαρά για όλους αυτούς που έχουν μοχθήσει τόσα χρόνια για την ομάδα.

Πάντως ο πρωταρχικός μας στόχος που είναι η είσοδος στα πλέι-οφ δεν αλλάζει και αν συνεχιστούν οι εμφανίσεις που κάνουμε γιατί όχι να μην έρθει και αυτός ο στόχος. Πάντως, επαναλαμβάνω ο αρχικός μας στόχος είναι η είσοδος στα πλέι-οφ κι εκείνο το εικοσαήμερο το πως θα παρουσιαστείς θα κρίνει και τους στόχους».

Ακολουθεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

«Ο Παναθηναϊκός σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν είναι παραμένει Παναθηναϊκός. Αν δούμε τα αποτελέσματά του οι όποιες απώλειες είναι με μικρομεσαίες ομάδες, αντίθετα με τις μεγάλες και δυνατές ομάδες ο Παναθηναϊκός ανταποκρίνεται. Κέρδισε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ ενώ και με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλός. Θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό με την ίδια σοβαρότητα κι ελπίζω να συνεχίσουμε τα ίδια πετυχημένα αποτελέσματα».

Επίσης η ομάδα βρίσκεται και στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

«Έχουμε απωθημένο με το Κύπελλο, πέρυσι είχαμε αποκλειστεί στα ημιτελικά και θα μας άρεσε να το διεκδικήσουμε αρκεί όμως να μην αποπροσανατολιστούμε στο πρωτάθλημα».

Στο δίλημμα δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ή τελικό Κυπέλλου τι διαλέγετε;

«Δεν το συζητάμε το πρωτάθλημα αποτελεί τον κύριο και πρώτο στόχο του Αστέρα που είναι η είσοδος στα πλέι-οφ».

Στην Τρίπολη πως αντιμετωπίζουν την πορεία της ομάδας;

«Παρότι δεν έχουμε μεγάλη προσέλευση σε γενικές γραμμές κι εμείς αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης είναι ευχαριστημένοι. Σίγουρα περιμένουμε περισσότερο κόσμο, αλλά και αυτοί οι 2.500-3000 που βρίσκονται κάθε Κυριακή στο πλευρό μας σε τόσο δύσκολες εποχές νιώθουν υπερήφανοι γι αυτά που κάνει ο Αστέρας. Μην ξεχνάτε ότι ο Αστέρας Τρίπολης αποτελεί πολιτιστικό γεγονός όχι μόνο για την πόλη της Τρίπολης., αλλά και για όλη την Αρκαδία.

Είστε από τις λίγες ομάδες που δεν στηρίζεται στους Έλληνες παίκτες

«Επειδή έχει ακουστεί και άλλη φορά αυτό για τον Αστέρα, αρχικά στην ενδεκάδα ξεκινάνε βασικοί πέντε Έλληνες ποδοσφαιριστές, και δεύτερον οι ιδιοκτήτες της ομάδας δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και στο Ντουμπάι συγκεκριμένα οπότε δεν έχουν τέτοιους ενδοιασμούς να επενδύουν σε ξένους παίκτες. Επίσης, στις Ακαδημίες του Ασστέρα γίνεται πολύ καλή δουλειά όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα της ομάδας Νέων και σύντομα θα έρθει και η σειρά τους».

Βλέποντας τους αντιπάλους του Αστέρα το τελευταίο διάστημα να μην βρίσκονται σε τόσο καλή κατάσταση θεωρείτε ότι η ομάδα ίσως είναι και το φαβορί όταν έρθει η ώρα των πλέι-οφ.

«Καλώς ή κακώς στα αποτελέσματα δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά υπάρχει και η ήττα. Δεν μπορείς μόνο να κερδίζεις, αλλά θα υπάρχουν παιχνίδια που θα χάσεις κι εκεί καλούνται οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες να δείξουν τον χαρακτήρα τους και να το αποδεικνύουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο το μεγάλο όνομα που έχουν. Το σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό τουλάχιστον κι ελπίζω και στον δεύτερο γύρο να έχουμε το ίδιο αμφίρροπα ματς».

«Φοβάστε καθόλου μήπως με την πορεία αυτή οι παίκτες ξεφύγουν πάρουν αέρα τα μυαλά τους;

«Το ευχάριστο για μας είναι ότι το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές βοηθάει ώστε να μην έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας τους. Το ευχάριστο είναι ότι τα παιδιά αυτά που έχουμε στην ομάδα είναι φιλόδοξοι δεν σταματάνε εδώ ενώ υπάρχει και η ίδια η ομάδα που δεν αφήνει τους παίκτες να χαλαρώσουν».

Κόουτς για εσάς προσωπικά αποτελεί δικαίωση η φετινή πορεία του Αστέρα;

««Ναι είναι δικαίωση αλλά όχι για μένα, αλλά για τους ιδιοκτήτες της ομάδας για τους ανθρώπους που βρίσκονται εντός του Αστέρα κι έχουν θυσιάσει τόσα πολλά στην ζωή τους για να βοηθήσουν τον σύλλογο να φτάσει σε αυτό το σημείο. Για μένα είναι χαρά να βλέπω την ομάδα να βρίσκεται σε αυτή την θέση και μην ξεχνάτε και με τον Ιωνικό είχαμε φτάσει κοντά στην Ευρώπη, όπως και με τον Ολυμπιακό Βόλου που κερδίσαμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ως επαγγελματίας το απολαμβάνω αλλά επαναλαμβάνω δικαίωση είναι για όλους αυτούς τους ανθρώπους από τους ιδιοκτήτες μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο του συλλόγου που έχουν δώσει τα πάντα για την ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα