Κεφάλαιο «Εθνική ομάδα»

Βασίλης Σαμπράκος
Κεφάλαιο «Εθνική ομάδα»

bet365

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην unplugged συνομιλία με τον Βασίλη Σαμπράκο δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

- Εθνική ομάδα. Αισθάνεστε επιτυχημένος;

Συνήθως τα κακά χρεώνονται σε μένα, όχι τα καλά. Εγώ αισθάνομαι πολύ καλά πάντως.

- Πώς λειτουργήσατε στην πιο δύσκολη περίοδο;

Ο Ρεχάγκελ ήθελε να φύγει. Ηθελε και δεν ήθελε, είναι το πιο σωστό, αλλά είχα διακρίνει ότι έτεινε προς την απόφαση να φύγει, μολονότι ήταν πολύ δύσκολο, παρ’ όλο που μιλούσα γερμανικά και είχαμε έρθει κοντά. Καταλάβαινα ότι δεν ήθελε να μείνει.

Ο Σάντος μπήκε στο μυαλό μου παραμονές του αγώνα Ελλάδα – Ουκρανία στα μπαράζ. Σε μια εκδήλωση που βρισκόμουν ανάμεσα στους θεατές κι εκείνος βραβευόταν. Ανέβηκε να τιμηθεί για τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ και λέει «ευχαριστώ πολύ που βγήκα ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς, αλλά θέλω να πω κάτι, το να είσαι εθνική Ελλάδας και να αγαπάς την πατρίδα σου είναι το καλύτερο πράγμα. Το μεγαλύτερο πράγμα για τον φίλαθλο είναι να είναι οπαδός της Εθνικής. Γι’ αυτό σας καλώ να πάτε όλοι στο γήπεδο». Τρελάθηκα. Ανατρίχιασα. Και είπα αυτός είναι. Μιλήσαμε τέλος της άνοιξης. Ήταν πρώτη επιλογή ο Ρεχάγκελ, διότι δεν θα μπορούσα ποτέ να του πω να φύγει, και μετά η πρόταση προς τον Σάντος.

- Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση;

Αυτή, μαζί με αυτό που κάναμε πριν, την στελέχωση του Ρεχάγκελ με επαγγελματικό επιτελείο συνεργατών, να τον πείσουμε να ανοίξει τον κύκλο του.

- Δίνεται συμβουλή προς τον επόμενο να μη πειράξει την Εθνική. Το λέτε επειδή ανησυχείτε για κάποιο λόγο, ή θα ήταν συμβουλή προς οποιοδήποτε ήταν ο επόμενος;

Θα την έδινα στον οποιονδήποτε επόμενο.

- Δεν πρέπει να είναι κανείς το λιγότερο χαζός για να πειράξει το πλέον κερδοφόρο κομμάτι της ομοσπονδίας;

Η λογική αυτό λέει, αλλά επειδή πρόκειται για ζωντανό οργανισμό ποτέ δεν ξέρεις. Το βασικότερο προσόν αυτής της ομάδας είναι η αγάπη. Πιστεύω ότι όλοι έχουν αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Όπως κι εγώ τους αγάπησα. Κι αυτό είναι πιο σημαντικό από κάποιον που θα αντιμετωπίζει στυγνά επαγγελματικά την κατάσταση, ακόμη και αν αυτός έχει μεγαλύτερες δεξιότητες.

- Έχει περάσει η Εθνική στη φάση που δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ότι θα γυρίσει στην προ Ρεχάγκελ εποχή ή όχι;

Ναι, το πιστεύω. Ειδικά η U15 που ξεκίνησε, με τις προπονήσεις της, θα αποτελέσει μεγάλο κορμό, αυτοί οι 44 παίκτες. Η κατάσταση έχει δομηθεί κι αυτό είναι πολύ σημαντικό επίσης. Λόγω κρίσης οι περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές θα φύγουν νωρίς στο εξωτερικό και θα μάθουν πολλά νέα πράγματα. Και η Εθνική θα είναι το σπίτι τους στην πατρίδα. Επειδή, εκτός των άλλων, θα ξέρουν ότι πρέπει να γίνουν μέλη της εθνικής για να κάνουν μεταγραφές.

- Για τον Σάντος φοβάστε ότι υπάρχει πιθανότητα να ταράξουν τους κύκλους του;

Δεν νομίζω. Όχι.

- Είχε να μιλάει με έναν. Θα συνεχιστεί αυτό;

Ελπίζω. Ήταν ο μόνος που δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την απόφασή μου να φύγω.


 

Τελευταία Νέα