Γίνε μέτοχος στην Οβιέδο!

Θάνος Σαρρής
Γίνε μέτοχος στην Οβιέδο!

bet365

Η Ρεάλ Οβιέδο περνά τις πιο δύσκολες μέρες της ιστορίας της και η σωτηρία μπορεί να έρθει μόνο μέσω του κόσμου. Η κινητοποίηση που έχει γίνει σε διεθνές επίπεδο δείχνει και την τεράστια δυναμική των social media.

H ιστορική Οβιέδο στο παρελθόν έχει περάσει 38 σεζόν στη Πριμέρα Ντιβισιόν και από τα «σπλάχνα» της έχουν βγει πολλοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Ο Χουάν Μάτα, ο Σάντι Καθόρλα και ο Μίτσου, που κλέβει τις εντυπώσεις στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Σουόνσι έχουν βγει από την ακαδημία της Οβιέδο, ενώ τη φανέλα της έχουν φορέσει παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι, ο Πάουλο Μπέντο, o Σταν Κόλιμορ, και άλλοι. Την περίοδο 1962-63 κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος, ενώ το 1990-91 τερμάτισε έκτη και βγήκε ξανά Ευρώπη.

Ωστόσο, πλέον εκπέμπει... SOS, αφού βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές στην 83χρονη ιστορία της. Κομβική χρονιά το 2003, όπου οι λανθασμένες κινήσεις έφεραν την ομάδα στην τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας. Η πόλη σταμάτησε να την στηρίζει, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις και έφτασε στο χείλος της καταστροφής, αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Οι οπαδοί της έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ προσέλευσης στις χαμηλότερες κατηγορίες της χώρας από τότε, έχοντας κάνει χρονιά με 15.000 διαρκείας και εντός έδρας ματς με 30.000 κόσμο! Πλέον, στην τρίτη κατηγορία, ήρθε η ώρα να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.
Για να μην μπει η Οβιέδο σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης πρέπει να βρεθούν άμεσα δύο εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και να πάρει παράταση ζωής. Για να συμβεί αυτό υπάρχει περιθώριο μόνο κάποιων εβδομάδων, με τους διοικούντες και τους οπαδούς να... ικετεύονται για οικονομική βοήθεια με κάθε διαθέσιμο τρόπο.
Από τις 03/11 λοιπόν μέχρι τις 17, οι μετοχές είναι διαθέσιμες για οποιονδήποτε θέλει να μπει στο σύλλογο, προσφέροντας την οικονομική του βοήθεια στην ομάδα. Η κάθε μετοχή κοστίζει 10.75 ευρώ και μέσω της τράπεζας Banco Satander μπορούν να γίνουν και διεθνείς συναλλαγές. Από εκεί και πέρα, η ομάδα θα στείλει με ταχυδρομείο στον καθένα ξεχωριστά τους τίτλους των μετοχών, ενώ υπάρχει και λογαριασμός paypal, προκειμένου να μπορεί ο καθένας με μια απλή διαδικασία να προσφέρει τον οβολό του! Όσοι μάλιστα το έχουν κάνει, έχουν το δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς εισιτήριο την αναμέτρηση της ομάδας με την Ρεάλ Μαδρίτης C.
Η κινητοποίηση που έχει γίνει μέσω twitter, αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» του συλλόγου για την επιβίωση και δείχνει τον ρόλο που διαδραματίζουν πλέον τα social media. Για παράδειγμα, ο Σιντ Λόου, Άγγλος δημοσιογράφος που ασχολείται με την Ισπανία έχει σχεδόν 100.000 followers στο twitter και δεν έχει σταματήσει να στηρίζει την προσπάθεια, βρίσκοντας συνεχώς νέους υποστηρικτές στο εγχείρημα!
H ανταπόκριση είναι σημαντική, αφού η ιστορία έχει συγκινήσει αρκετό κόσμο σε κάθε γωνιά του κόσμου, με ανθρώπους από το Ισραήλ, την Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστρία και άλλες χώρες να έχουν πάρει μετοχές! Παράλληλα, από το πρωί του Σαββάτου δημιουργήθηκαν ουρές και στο σημείο διάθεσης στη γήπεδο της ομάδας. Οι προσπάθειες συνεχίζονται και για μια ακόμα φορά γίνεται αντιληπτό ότι όταν τα συμφέροντα παύουν να υπάρχουν, οι μοναδικός που μένει για να στηρίζει την ομάδα του είναι ο κόσμος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα