Διατήρησε την παράδοση η Λιόν

Διατήρησε την παράδοση η Λιόν

bet365

Με γκολ του Γκομίς η Λιόν επιβλήθηκε της Μπρεστ 1-0, από την οποία έχει να χάσει από το... 1975. Ντέρμπι στην Κορσική, όπου Αζαξιό και Μπαστιά έμειναν στο 0-0.

Η Λιόν υποδέχθηκε στο «Ζερλάν» την Μπρεστ από την οποία έχει να χάσει από τη σεζόν 1975-76 για το Κύπελλο... Οι «μπρεστουά» στάθηκαν πολύ καλά, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν τίποτα από το παιχνίδι και να σπάσουν την κατάρα. Μοναδικός σκόρερ για τους «λιονέ», που έπαιξαν έξυπνα ήταν ο Γκομίς, με την Λιόν να μένει κοντά στην κορυφή. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Γκαρντ έκαναν το παιχνίδι τους, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να νικήσουν τον Τεμπό, που έκανε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση. Σημαντικότερη ευκαιρία το δοκάρι του Μπριάν σε κοντινή κεφαλιά, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν ελάχιστα και να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό.

Στην επανάληψη η Λιόν κατάφερε να σπάσει τον... γόρδιο δεσμό μετά από εξαιρετικό τελείωμα του Γκομίς στο 57' έπειτα από ασίστ του Μαλμπράνκ και στη συνέχεια έδωσαν χώρο στους «μπρεστουά», παίζοντας με αντεπιθέσεις. Αφού απειλήθηκαν ελάχιστα, έστω και αν δεν είχαν την κατοχή, είχαν κάποιες καλές στιγμές, με τον Λισάντρο να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 87', όταν οι αμυντικοί της Μπρεστ τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Λιόν να φτάνει στη νίκη και να ανεβαίνει στους 18 βαθμούς.

«Ισορροπημένη» Κροσική
Ντέρμπι Κορσικής και πάλι στην Λιγκ 1 με την Αζαξιό να υποδέχεται την Μπαστιά και μετά από παιχνίδι γεμάτο πάθος και δύναμη οι ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, μένοντας στο 0-0. Ο Καβαλί έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 43', όταν ο Σοπλέν έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά την κεφαλιά του μέσου της Αζαξιό και ενώ λίγο νωρίτερα Φατί και Μούτου δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη, είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μοντέστ στο 53', ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 64', όταν ο Καρζί απομάκρυνε πάνω στη γραμμή μετά την προσπάθεια του Μετζανί! Ο ρυθμός ανέβηκε, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τα αίματα να... ανάβουν στο τέλος και τους Καβαλί και Ανγκουλά να πιάνονται στα χέρια στο 83' και να αποβάλλονται αμφότεροι. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με το... χορταστικό 0-0 να παραμένει.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή (19/10)


Μπορντό-Λιλ 1-1
(18' Ομπρανιάκ - 90+3' Μπάσα)

Σάββατο (20/10)

Παρί-Ρεμ 1-0

(64' Γκαμέιρο)

Νανσί-Σοσό 1-1
(15' Πουιγκρενιέ - 56' Ρουντέ)

Εβιάν-Τουλούζ 0-4
(24' Ταμπανού, 44', 50' Ριβιέρ, 87' Μπράατεν)

Νις-Σεντ Ετιέν 1-1
(29' Μποτεάκ - 75' Μπραντάο)

Ρεν-Μονπελιέ 2-1
(13' Μακούν, 52' Ερντίνγκ - 69' πεν. Μπελχαντά)

Βαλενσιέν-Λοριάν 6-1
(11' Σάντσες, 14', 87' Λε Ταγιέ, 53' πεν. Ντανίκ, 81', 90' Αμπουμπακάρ - 7' Κορνιέ)

Κυριακή (21/10)

Αζαξιό-Μπαστιά 0-0

Λιόν-Μπρεστ 1-0

(57' Γκομίς)

Τρουά-Μαρσέιγ (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα