Τέλος και επίσημα ο Λούις Ενρίκε

Θάνος Σαρρής
Τέλος και επίσημα ο Λούις Ενρίκε

bet365

Η Ρόμα επιβεβαίωσε και επίσημα ότι ο Λούις Ενρίκε θα φύγει από το σύλλογο στο τέλος της χρονιάς, επιβεβαιώνοντας την σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό.

Παρά τις αρχικές προσδοκίες, η χρονιά για τη Ρόμα ήταν απογοητευτική, αφού δεν κατάφερε να βγει Ευρώπη. Η ψηλότερη θέση που μπορεί να κατακτήσει είναι η έβδομη. Ο αθλητικός διευθυντής των Ρωμέων, Φράνκο Μπαλντίνι, μίλησε για την απόφαση του Λούις Ενρίκε, o oποίος ήθελε να φύγει νωρίτερα, αλλά πείστηκε να μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

«Ξέραμε εδώ και λίγο καιρό ότι ο Λούις Ενρίκε θα φύγει. Μετά το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα είχε εκφράσει με βεβαιότητα τις προθέσεις του. Μας είπε ότι έφτασε η μέρα για να πάρει την απόφασή του. Του ζητήσαμε να μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Λούις Ενρίκε θα εξηγήσει την απόφασή του αύριο, αλλά πιστεύω ότι έχει εξαντληθεί από τη χρονιά και δεν νομίζω ότι θα προπονήσει ξανά φέτος».

Στη συνέχεια, προσπάθησε να υπεραμυνθεί των επιλογών του: «Δεν νομίζω ότι το πρότζεκτ μας απέτυχε. Το ποδοσφαιρικό μας στυλ μπορεί να εφαρμοστεί στην Ιταλία. Από τα στατιστικά μπορούμε να δούμε ότι η Ρόμα είναι πρώτη στην κατοχή. Είμαστε, στην πραγματικότητα, στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά το ποιοτικό ποδόσφαιρο. Φυσικά, συγκεκριμένα πράγματα πρέπει να διορθωθούν, όπως δείχνουν τα αποτελέσματά μας. Πιθανόν η έλλειψη σταθερότητας στα αποτελέσματα να έδωσε την ιδέα ότι το πρότζεκτ μας απέτυχε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει».

Όσον αφορά τα σενάρια που θέλουν έναν εκ των Μοντέλα ή Βίλας Μπόας να αναλαμβάνει, ο Μπαλντίνι απέφυγε να πάρει θέση.

 

SERIE A Τελευταία Νέα