Σκέφτεται να ομολογήσει ο Άρμστρονγκ

Gazzetta team
Σκέφτεται να ομολογήσει ο Άρμστρονγκ

bet365

Έπειτα από μια δεκαετία άρνησης, ακόμη και όταν ο Αμερικανός Οργανισμός κατά του ντόπινγκ είχε στα χέρια του ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, ο Λανς Άρμστρονγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να ομολογήσει την ενοχή του.

Το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο σκάνδαλο ντόπινγκ που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας είχε πρωταγωνιστή τον κορυφαίο άλλοτε πρωταθλητή της ποδηλασίας, ο οποίος σκέφτεται να πει την αλήθεια. Η απόσυρσή του από τη δικαστική διαμάχη με την USADA και η έμμεση παραδοχή του για την εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν η αρχή του τέλους. Αφαίρεση όλων των διακρίσεών του, δια βίου αποκλεισμός από το άθλημα και ανοιχτά μέτωπα με χορηγούς εταιρίες και ΜΜΕ.

Ο 41χρονος Τεξανός αποχώρησε στις αρχές του 2011 από την ενεργό δράση, είχε όμως στα πλάνα του να μετάσχει σε κάποιους αγώνες στο μέλλον. Όχι πια… Αυτό ήταν και το «αγκάθι» για τον ίδιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» της Νέας Υόρκης, από το στενό του περιβάλλον διαρρέει ότι έχει την πρόθεση να μιλήσει αν0οιχτά για όλα, θέλοντας να του επιτραπεί να τρέξει ξανά.

Προς το παρόν τόσο από τον Οργανισμό των ΗΠΑ όσο και από την WADA αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ποινή ενός αθλητή μπορεί να μειωθεί, σε περίπτωση που ο ίδιος ομολογήσει. Ωστόσο, στην καλύτερη των περιπτώσεων ο Άρμστρονγκ θα τιμωρηθεί με οκτώ ή τέσσερα χρόνια. Αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού θα πλησιάζει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του.

 

Τελευταία Νέα