Η χρήση κάνναβης μόνο κακό δεν κάνει στο σεξ (gifs)

Gazzetta team
Η χρήση κάνναβης μόνο κακό δεν κάνει στο σεξ (gifs)
Την ώρα που η κουβέντα γύρω από την αποποινικοποίηση της κάνναβης έχει φουντώσει σε όλο τον κόσμο, έρευνες καταρρίπτουν τον μύθο οτι δημιουργεί πρόβλημα στην ερωτική επαφή.

Ας αφήσουμε στην άκρη την ακραία άποψη οτι η κάνναβη είναι σκληρό ναρκωτικό, εφάμιλλο με την ηρωίνη και ας πάμε σε μία πιο light... Η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι είναι οτι με την χρήση της, ο άνθρωπος γίνεται τεμπέλης, τρώει ανθυγιεινό φαγητό και φυσικά δεν έχει καμία όρεξη για σεξ.

Σύμφωνα όμως με ένα θέμα που φιλοξένησε το «ThisIsInsider» και το οποίο στηρίζεται σε διάφορες έρευνες που έχουν γίνει επί του θέματος, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Τα αποτελέσματά τους μάλιστα, συγκλίνουν προς την αντίθετη άποψη...

via GIPHY

Σε αυτό λοιπόν γίνεται αναφορά στην έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια και δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Journal of Sexual Medicine, με την συμμετοχή 50.000 ανθρώπων: 28.000 ήταν γυναίκες, με τους υπόλοιπους 22.000 να είναι άνδρες.

Το αποτέλεσμά της έδειξε πως δεν υπάρχει καμία βάση στην εκτίμηση οτι η κάνναβη μειώνει την λίμπιντο των ανθρώπων και αν έπρεπε να υπάρχει είτε το ένα, είτε το άλλο, τότε τα στοιχεία συνηγορούν προς το αντίθετο. Οτι δηλαδή βοηθάει κατά κάποιο τρόπο.

Μία άλλη έρευνα από το 2017, έδειξε οτι το 68% των γυναικών που έκαναν χρήση κάνναβης πριν το σεξ, απόλαυσαν περισσότερο την ερωτική επαφή.

Όλα αυτά, θα έπρεπε να ληφθούν υπόψιν, σύμφωνα με το «ThisIsInsider», στις χώρες που βρίσκεται σε εξέλιξη το debate για το αν θα πρέπει να υπάρξει αποποινικοποίηση της. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που αποφέρει μεγάλα έσοδα...

Ήδη στις ΗΠΑ 9 πολιτείες και η Ουάσιγκτον έχουν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση για άτομα άνω των 21 ετών, ενώ σε άλλες 30 υπάρχει για ιατρικούς λόγους.

via GIPHY

Συνολικά, η έκθεση του United Nations' World Drug Report αναφέρει οτι 238 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, κάνουν συστηματική χρήση της.