Δωρητής αίματος υπολογίζεται ότι έσωσε χιλιάδες παιδιά λόγω σπάνιων αντισωμάτων στο αίμα του (pics & vid)

Gazzetta team
Δωρητής αίματος υπολογίζεται ότι έσωσε χιλιάδες παιδιά λόγω σπάνιων αντισωμάτων στο αίμα του (pics & vid)
O Aυστραλός «με το χρυσό χέρι» θεωρείται ο σωτήρας εκατομμυρίων ζωών στην χώρα, εξαιτίας μοναδικών αντισωμάτων στο αίμα του.

O Tζέιμς Χάρισον από την Αυστραλία θεωρείται -κι όχι άδικα- ως ένας από τους σύγχρονους ήρωες του κράτους της Ωκεανίας, καθώς υπολογίζεται πως έσωσε τις ζωές εκατομμυρίων βρεφών και μικρών παιδιών, λόγω των μοναδικών αντισωμάτων που έχει στο αίμα του.

0 81χρονος σήμερα Χάρισον είναι ενεργός αιμοδότης εδώ και 6 σχεδόν δεκαετίες, έχοντας προσφέρει το πολύτιμο αίμα του περισσότερες από 1.100 φορές μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας το προσωνύμιο του «άντρα με το χρυσό χέρι».

Εκτιμάται ότι περισσότερα 2,4 εκατομμύρια μωρά σε ολόκληρη την χώρα σώθηκαν λόγω της συμβολής του Χάρισον, τοαίμα του οποίου διαθέτει αντισώματα που θεωρούνται μοναδικά και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του εμβολίου που καταπολεμά νόσο, κατά την οποία το αίμα των εγκύων επιτίθεται στα αγέννητα μωρά τους.

Ο Χάρισον,ο οποίος σε δηλώσεις είπε πως αποστρέφεται τις βελόνες όσο τίποτα άλλο στον κόσμο έδωσε για τελευταία φορά αίμα την Παρασκευή, καθώς έφτασε το ανώτατο ηλικιακό όριο για τη διαδικασία, περιστοιχισμένος από δεκάδες μητέρες με τα μωράτους, οι οποίες απέτησαν τον δικό τους φόρο τιμής στον άνθρωπο που αποτελεί σύμβολο της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

«Το να δίνω αίμα ίσως είναι το μοναδικό ταλέντο μου»,ανέφερε ο ίδιοςμιλώντας σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ενώαξίζει να σημειωθεί πως ο Χάρισον τιμήθηκε το 1999 για την προσφορά του στην χώρα με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αυστραλίας (Order of Australia).

Ο Χάρισον ανακάλυψε ότι το αίμα του έχει μοναδικές ιδιότητες μετά από επέμβαση αφαίρεσης πνεύμονα, που έκανε σε ηλικία 14 ετών. Τότε οι γιατροί διαπίστωσαν ότι περιείχε αντισώματα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή εμβολίων "Anti-D", ενώ υπολογίζεται ότι μόνο 50 άνθρωποι σε ολόκληρη την Αυστραλία (με πληθυσμό σχεδόν 25 εκατομμύρια) διαθέτουν τα συγκεκριμένα αντισώματα στο αίμα τους