Διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής με ειδικότητα... καρδιολόγου

Gazzetta team
Διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής με ειδικότητα... καρδιολόγου
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο συντονιστής διευθυντής επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, ενώ τη θέση του θα αναλάβει ένας καρδιολόγος.

Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι την ενέργεια του διοικητή στο νοσοκομείο Κέρκυρας να διορίσει καρδιολόγο ως συντονιστή διευθυντή στην πνευμονολογική κλινική. Όπως αναφέρουν, η πνευμονολογική είναι η μεγαλύτερη κλινική του παθολογικού τομέα και από τις βαρύτερες κλινικές του νοσοκομείου Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο συντονιστής διευθυντής επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017, λόγω συμπλήρωσης 42 ετών προϋπηρεσίας και συμπλήρωσης του 67ου έτους.

Τονίζουν, δε, πως για να μη μείνει ακέφαλη η κλινική, ο διοικητής μπορούσε να έχει προκηρύξει τη θέση έξι μήνες πριν την προγραμματισμένη συνταξιοδότηση, δηλαδή στις 30 Ιουνίου 2017.

Ο απερχόμενος διευθυντής είχε ζητήσει με υπηρεσιακό υπόμνημα να προκηρυχθεί κατεπειγόντως η θέση και συγχρόνως τον ενημέρωσε ότι προσφερόταν να παραμείνει προσωρινά, μέχρι τον διορισμό του αντικαταστάτη του.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ο διοικητής δεν απάντησε στο έγγραφο και την παραμονή της πρωτοχρονιάς όρισε καρδιολόγο ως προσωρινό προϊστάμενο της πνευμονολογικής κλινικής.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η απόφαση είναι αντίθετη με τον νόμο 2889/2001, στον οποίο προβλέπεται πως σε κάθε τμήμα προΐσταται γιατρός αντίστοιχης ειδικότητας.

Η πνευμονολογική κλινική στο νοσοκομείο Κέρκυρας έχει 31 νοσηλευτικές κλίνες, με 1.800 εισαγωγές ασθενών τον χρόνο, με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Καλύπτει ετησίως 13.000 επείγοντα περιστατικά, έχει εργαστήρια βρογχοσκοπήσεων και λειτουργικών εξετάσεων πνευμόνων.

Πραγματοποιεί τρεις φορές την εβδομάδα εξωτερικά ιατρεία, αντιμετωπίζει ασθενείς με καρκίνο πνεύμονα, εκπαιδεύει ειδικευόμενους για την πλήρη λήψη της ειδικότητας της Πνευμονολογίας. Εφημερεύει καθημερινά και σε 24ωρη βάση. Δεν διακομίζει κανέναν ασθενή με νοσήματα του πνεύμονα σε νοσοκομεία εκτός της Κέρκυρας.

Πηγή: reader.gr