Ένα κακό αφεντικό μας επηρεάζει όσο το κάπνισμα!

Gazzetta team
Ένα κακό αφεντικό μας επηρεάζει όσο το κάπνισμα!
Έρευνα απέδειξε πως ένας στριμμένο αφεντικό μας κάνει το ίδιο κακό, όσο το παθητικό κάπνισμα.

Όσοι έχουν περάσει από διάφορες δουλειές, έστω και αν αυτές είναι πάνω στον ίδιο τομέα, δεδομένα θα έχουν θητεία υπό τις οδηγίες ενός στριμμένου αφεντικού. Ενός ανθρώπου, ο οποίος βρίζει όλη την ώρα, δεν είναι ικανοποιημένος με τίποτα, συνέχεια κλαίγεται για την μειωμένη παραγωγή, αλλά και τα λίγο έσοδα που έχει.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο LinkedIn λοιπόν απέδειξε πως η συνύπαρξη στον εργασιακό χώρο με ένα τέτοιο αφεντικό, κάνει το ίδιο κακό στην υγεία μας, όπως και το παθητικό κάπνισμα. Κάτι που όσο παράξενο και αν φαίνεται δεν πρέπει να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα...

Για σκεφτείτε εκείνο κομμάτι την ζωή σας... Το στρες, το άγχος, η πίεση και η θλίψη που σας δημιουργεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν περιορίζεται απλά στις 8 ώρες (λέμε τώρα) που τον έχετε πάνω από το κεφάλι σας. Ακόμη και όταν σχολάσετε, θέλετε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθετε, αλλά και πάλι... Σύντομα θα αρχίσετε να σκέφτεστε την επόμενη μέρα που θα τον δείτε.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αμερικάνικη Ένωση Ψυχολογίας, το 75% των εργαζομένων έδειξαν το αφεντικό τους ως την κύρια αιτία για το στρες που του έχει κυριεύσει, με το 59% να μην φεύγει από τον συγκεκριμένο χώρο. Και πως να φύγει άλλωστε από τη στιγμή που η αγορά εργασίας, αποτελεί δύσβατο μονοπάτι για όλους.

Έτσι, μένουν και υπομένουν το στριμμένο αφεντικό, καταστρέφοντας την ψυχολογική τους και όχι μόνο υγεία. Κάτι στο οποίο συμφωνούν πάνω από 200 έρευνες του Harvard Business School και του Stanford Universit, οι οποίες τονίζουν πως ένα κακό αφεντικό έχει το ίδιο αντίκτυπο με το παθητικό κάπνισμα.