Οι μεγαλύτεροι φόβοι των αστροναυτών στο διάστημα (vid)

Gazzetta team
Οι μεγαλύτεροι φόβοι των αστροναυτών στο διάστημα (vid)
Αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποκαλύπτουν ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι που έχουν όταν βρίσκονται τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους

Ο Λούκα Παρμιτάνο αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον ανταποκριτή του Euronews στο διάστημα... Ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει videos που δείχνουν την καθημερινότητα των αστροναυτών, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του δίνουν απαντήσεις και σε διάφορα ερωτήματα...

Ένα από αυτά αφορούσε το μεγαλύτερο και πιο τρομακτικό φόβο που έχει ένας αστροναύτης στο διάστημα...

Ιδού λοιπόν η απάντηση που δόθηκε...

«Σίγουρα υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι στο να ζει κανείς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ορισμένες από τις καταστάσεις που έχουμε εκπαιδευτεί είναι να είμαστε σε μικρό χώρο. Άρα ανησυχούμε για μια φωτιά, όπως ανησυχούμε για την τοξική ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν επίσης πολλά βιομηχανικά χημικά εδώ πάνω και έτσι θέλουμε να βεβαιωθούμε οτι τα ελέγχουμε όλα αυτά.

Επίσης, επειδή είμαστε σε μονάδες με χαμηλή πίεση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πάντα υπάρχει η πιθανότητα αποσυμπίεσης ή οτι μία τρύπα θα μπορούσε να δημιουργηθεί από το χτύπημα κάποιου μικρο-μετεωρίτη ή κάτι άλλο που θα μας έκανε να χάσουμε την ατμοσφαιρική μας πίεση.

Αυτά είναι σχεδόν όλα στα οποία έχουμε εκπαιδευτεί.

Δεν νομίζω όμως σε καθημερινή βάση να τα σκεφτόμαστε ή να ανησυχούμε για κάποια από αυτά. Ξέρουμε οτι η ζώνη εργασίας μας είναι επικίνδυνη και έχουμε εκπαιδευτεί για αυτό και είμαστε προετοιμασμένοι.

Θα έλεγα οτι αυτό που σκεφτόμαστε περισσότερο είναι να μην κάνουμε κάποιο λάθος που θα μπορούσε να προσβάλει τους διαστημικούς οργανισμούς μας ή τις χώρες μας ή εμάς τους ίδιους».

Μάλιστα, Παρμιτάνο, συμπλήρωσε, κλείνοντας: «Πάντα λέω οτι ο φόβος είναι αυτό που δεν γνωρίζουμε. Ο μόνος φόβος που έχουμε είναι το άγνωστο και έτσι είμαστε προετοιμασμένοι για αρκετά πράγματα. Αυτά που πρέπει και αυτά που γνωρίζουμε, δεν μας φοβίζουν».