Χάκερς εναντίον Facebook: Απέκτησαν πρόσβαση σε 50 κ. λογαριασμούς

Gazzetta team
Χάκερς εναντίον Facebook: Απέκτησαν πρόσβαση σε 50 κ. λογαριασμούς
Ένα κενό ασφαλείας στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση σε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Τα στοιχεία σχεδόν 50 εκατ. χρηστών έπεσαν στα χέρια επιτήδειων εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας του δικτύου.

Η εταιρεία, σημείωσε ότι οι εισβολείς αξιοποίησαν μια αδυναμία στο στοιχείο «View As» ώστε να πάρουν τον έλεγχο των λογαριασμών των χρηστών.Η απάτη, αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, δήλωσε το Facebook, το οποίο ενημέρωσε την Αστυνομία.

Τσέλσι – Λίβερπουλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι χρήστες οι οποίοι είχαν πρόβλημα, κατάφεραν να ξαναμπούν στην πλατφόρμα, την Παρασκευή. Το κενό ασφαλείας, καλύφθηκε, όπως έγραψε ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Γκάι Ρόσεν.

«Από την στιγμή που μόλις αρχίσαμε την έρευνα μας, δεν είμαστε σίγουροι σχετικά με το αν έγινε κακή χρήση αυτών των λογαριασμών από τους εισβολείς. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις ή από που έγιναν» σημείωσε ο ίδιος για να προσθέσει: «Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια του κάθε χρήστη είναι ιδιαίτερα σημαντική και λυπούμαστε για αυτή την εξέλιξη».

Πηγή: reader.gr