Σβάστικα και σύμβολα μίσους... τέλος από το twitter

Gazzetta team
Σβάστικα και σύμβολα μίσους... τέλος από το twitter
To twitter γίνεται πιο αυστηρό και βάζει τέλος σε προσβλητικές φωτογραφίες χρηστών και συμβόλων μίσους.

Το Twitter απαγορεύει τη χρήση της ναζιστικής σβάστικας και άλλων συμβόλων μίσους στις φωτογραφίες προφίλ των χρηστών του ενώ θα επιβάλλει περιορισμούς και προειδοποιητικές σημάνσεις στην ανάρτησή τους.

Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που η εταιρεία δήλωσε ότι θα εφαρμόσει προκειμένου να αποτρέψει εθνικιστικές και άλλες ομάδες που προάγουν τη βία και το μίσος και οι οποίες είναι πια ανεπιθύμητες σε ένα μέσο που μέχρι πρότινος ήταν απόλυτα υποστηρικτικό προς την απόλυτη ελευθερία του λόγου.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα κλείσει λογαριασμούς που συνδέονται με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και προωθούν τη βία κατά των πολιτών και θα απαγορεύσει usernames που συνιστούν βίαιη απειλή ή ρατσιστική μομφή.

Επίσης, οι διαχειριστές του κοινωνικού δικτύου ανέφεραν ότι θα διαγράφουν tweets, τα οποία πανηγυρίζουν βίαια γεγονότα ή επιδοκιμάζουν ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε τέτοια περιστατικά.

Το Twitter, που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2006, είχε σαν μότο την έκφραση «είμαστε η πτέρυγα της ελεύθερης έκφρασης στο κόμμα της ελεύθερης έκφρασης» και έμενε συνειδητά εκτός από τις διαμάχες μεταξύ των χρηστών του. Ωστόσο αυτό άλλαξε καθώς τα αυξανόμενα περιστατικά παρενόχλησης ανάγκασαν αρκετές γυναίκες και μειονότητες να κλείσουν τον λογαριασμό τους στο μέσο, περιορίζοντας την ελευθερία έκφρασής τους.

Η άνοδος του εθνικισμού στις ΗΠΑ έχει επηρεάσει τα στάνταρντ πολλών εταιρειών νέων τεχνολογιών. Τον Αύγουστο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «μπλόκαραν» λευκούς εθνικιστές μετά από συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια και ένας από αυτούς κατηγορήθηκε για τη δολοφονία μιας 32χρονης γυναίκας.

Τον Οκτώβριο, το Twitter υποσχέθηκε να επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο, τον εκφοβισμό και άλλες μορφές κακοποίησης. Τα tweets θα μπορούν ακόμα να περιλαμβάνουν εικόνες συμβόλων μίσους, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν κλικ σε μια προειδοποίηση για να τις δουν.

Η ναζιστική σβάστικα ήταν το μοναδικό συγκεκριμένο παράδειγμα που έδωσε το Twitter, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόζει προειδοποιήσεις για όλα τα σύμβολα που σχετίζονται ιστορικά με ομάδες μίσους.

Πηγή: reader.gr