Αυτό το password θα χρειαστεί 227 εκατ. χρόνια να το χακάρουν!

Gazzetta team
Αυτό το password θα χρειαστεί 227 εκατ. χρόνια να το χακάρουν!
Οι ειδικοί του Home Office's Cyber Aware αποκάλυψαν πως μπορείς να φτιάξεις έναν κωδικό που δεν θα μπορέσει να τον σπάσει κανένας χάκερ.

Στα επίπεδα που έχει φτάσει το online έγκλημα, άπαντες θα πρέπει να έχουν στους λογαριασμούς του, ισχυρούς κωδικούς.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να το γνωρίζουν όλοι, καθώς έρευνα έδειξε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των 10 πιο συχνών κωδικών βρίσκονται το «123123» και φυσικά το «qwerty». Passwords που ένας καλός χάκερ θα χρειαστεί περίπου 1 δευτερόλεπτο για να τους ανακαλύψει...

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται και αυτοί που έχουν σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη, όπως π.χ το όνομά του, το τηλέφωνό του, το όνομα του σκύλου του ή της γυναίκας του. Ακόμη και αν βάλει τελείες ανάμεσα από κάθε γράμμα, ο επιτήδειος δεν θα χρειαστεί πάνω από 13 δευτερόλεπτα για να πετύχει τον στόχο του.

Η ειδικοί του «Home Office's Cyber Aware» εξέδωσαν κάποιες οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει έναν αρκετά ισχυρό κωδικό. Αυτές ουσιαστικά περικλείονται σε 2 βήματα...

1. Επέλεξε τρεις τυχαίες λέξεις που να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα το «teabrownpicture». Χρειάζεται 35.000 χρόνια για να τον ανακαλύψει κάποιος.

2. Αν προσθέσεις ένα νούμερο μετά το τέλος κάθε λέξης, αυτομάτως η διάρκεια ανεβαίνει στα 227 εκατομμύρια χρόνια.

Κοινώς, ο κωδικός που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, δεν σπάει με τίποτα... Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουμε.