Άνδρας κρυβόταν 24 χρόνια σε δάσος με αρκούδες γιατί νόμιζε πως είχε σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του (pic & vid)

Gazzetta team
Άνδρας κρυβόταν 24 χρόνια σε δάσος με αρκούδες γιατί νόμιζε πως είχε σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του (pic & vid)
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα... Δεν γίνονται!

Ένας άνδρας, που πίστευε πως είχε σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του πάνω στο μεθύσι του, πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια ζώντας σαν άγριος σε ένα δάσος, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη!

Όχι, δεν πρόκειται για το σενάριο κάποιας νέας σειράς του Netflix... Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι.

Είναι μια φοβερή και πέρα για πέρα αληθινή ιστορία!

Το θέμα, ωστόσο, είναι πως ο Νικολάι Γκρομόφ δεν είχε σκοτώσει, τελικά, απολύτως κανέναν, οπότε η αυτοεξορία του -και η ζωή του ανάμεσα σε λύκους, τίγρεις και αρκούδες- ήταν, τελικά, περιττή.

Ο 72χρονος Γκρομόφ έχασε, μάλιστα, ακόμη και το πόδι του ως αποτέλεσμα της διαβίωσής του με τα άγρια ζώα, σε μια απομονωμένη καλύβα, στην παντελώς έρημη περιοχή της ρωσικής Τάιγκα, στην Τούνδρα!

Η απίστευτη ιστορία του Γκρομόφ ξεκίνησε όταν, νεαρός ακόμα, εγκατέλειψε τη δουλειά του ως ξυλουργός και κατατάχθηκε στον σοβιετικό στρατό. Αυτό τον οδήγησε αργότερα στο να δουλέψει ως φύλακας σε έναν τόπο εξορίας της Σοβιετικής Ένωσης και, τελικά, να γίνει διοικητής φυλακών.

Ο Γκρομόφ, λοιπόν, είχε παντρευτεί ενώ βρισκόταν στον στρατό, και με τη σύζυγό του, Λιούμποφ Μπέτροβνα, έφεραν στη ζωή έναν γιο το 1970 και μια κόρη το 1975.

Αλλά τα πράγματα άρχισαν να «στραβώνουν» όταν ερωτεύτηκε μια γυναίκα κρατούμενη. Αισθάνθηκε, μάλιστα, ότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν και τον Μάιο του 1980 τη βοήθησε να δραπετεύσει

Ο Γκρομόφ και η ερωμένη του πίστευαν πως θα ήταν ασφαλείς σε μια εγκαταλελειμμένη καλύβα στο δάσος, σε απόσταση, περίπου, 40 χιλιομέτρων από τη φυλακή. Αλλά συνελήφθησαν και ο Γκρομόφ φυλακίστηκε για 12 χρόνια. Ενώ ήταν μέσα, ο γάμος του διαλύθηκε, ενώ εξαφανίστηκε και η ερωμένη του.

Όταν βγήκε από τη φυλακή, είχε ακόμη μία... περιπέτεια, αφού ερωτεύτηκε μια άλλη γυναίκα, που τον παράτησε, μαζί, δε, με τη νεογέννητη κόρη τους στην αγκαλιά!

Χωρίς δουλειά και μην έχοντας πού να πάει, ο Γκρομόφ αποφάσισε να επιστρέψει στην πρώην σύζυγό του, στη Σιβηρία. Εκείνη, άνοιξε την πόρτα, και τον βρήκε να στέκεται στο κατώφλι της, με την κόρη του στην αγκαλιά. Την παρακάλεσε να τον δεχθεί πίσω και να τον βοηθήσει να φροντίσει τη νεογέννητη κόρη του, Έλενα, και εκείνη, μεγαλόψυχη καθώς ήταν, συμφώνησε.

Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ήταν ευτυχισμένοι, αλλά η περίοδος μέλιτος δεν κράτησε πολύ...

Ο Γκρομόφ άρχισε να πίνει και έγινε βίαιος.

Στη διάρκεια, λοιπόν, ενός βίαιου επεισοδίου και ενώ ήταν, φυσικά, μεθυσμένος, επιτέθηκε στη σύζυγό του και στην 6χρονη κόρη του, πριν βγει από το σπίτι και λιποθυμήσει. Όταν συνήλθε, επέστρεψε στο σπίτι, το οποίο και βρήκε άδειο. Τότε, ο Γκρομόφ πίστεψε πως είχε σκοτώσει τη Λιούμποφ και την Έλενα, αλλά, στην πραγματικότητα, η σύζυγός και η κόρη του πήγαν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μια νέα, άγνωστη διεύθυνση.

Πεπεισμένος, όμως, ο ίδιος ότι τις είχε σκοτώσει, ο Γκρομόφ το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε στη ρωσική Τούνδρα, εκεί όπου πίστευε πως η αστυνομία δεν θα τον βρει ποτέ! Οι ικανότητές του, δε, ως ξυλουργός, τού επέτρεψαν να χτίσει ένα ξύλινο σπίτι, στο οποίο και έζησε 24 ολόκληρα χρόνια, περιτριγυρισμένος από λύκους, τίγρεις και αρκούδες!

Το τελευταίο κεφάλαιο της απίστευτης ιστορίας του άρχισε όταν τραυματίστηκε στο πόδι του, που μέχρι τον Ιούνιο του 2019 είχε μολυνθεί, αφού έπαθε γάγγραινα. Ακόμη και τότε, ωστόσο, εξακολουθούσε να ανησυχεί μήπως συλληφθεί και δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο! Τελικά, λόγω μιας πλημμύρας στην περιοχή του Ιρκούτσκ, ο Γκρομόφ, μαζί με πολλούς ακόμα, διασώθηκε και νοσηλεύτηκε. Το πόδι του, ωστόσο, έπρεπε να ακρωτηριαστεί και όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι ζούσε σαν άστεγος, ειδοποίησαν τις Αρχές, ώστε να μπορεί να δικαιούται ιατρική περίθαλψη και σύνταξη. Οι Αρχές, όμως, έμαθαν ποιος είναι και επέστρεψαν με ένα ωραιότατο ένταλμα σύλληψης για τις επιθέσεις στην πρώην σύζυγό του και στην κόρη του!

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε έκπληκτος: «Ο άνθρωπος παραδέχθηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια πίστευε πως είχε σκοτώσει τη γυναίκα και την κόρη του»! Αφού εξέτασε, πάντως, όλα τα γεγονότα, το δικαστήριο αποφάσισε να απελευθερώσει τον Γκρομόφ, μιας και το περιστατικό της επίθεσης, από τις αρχές του 1990, είχε πια παραγραφεί.

Όσο για την πρώην σύζυγό του, σκοτώθηκε σε τροχαίο στις αρχές του 2019, ενώ η Έλενα, που ζει, πλέον, με τη δική της οικογένεια στο Νοβοκούζνετσκ, είπε πως δεν θέλει καμία επαφή με τον πατέρα της.

«Γιατί να τον χρειάζομαι; Δεν είχα ποτέ νέα του όλα αυτά τα χρόνια, νόμιζα πως είχε πεθάνει», τόνισε σε τοπικά Μέσα και επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία ήρθε σε επαφή μαζί της, προκειμένου να τον βοηθήσει να την εντοπίσει. «Πράγματι, συναντηθήκαμε για λίγο όταν αφέθηκε ελεύθερος και μου είπε ''μη μου κρατάς κακία. Ο πατέρας είναι πάντα πατέρας. Ακόμη και αν είναι ηλίθιος''».