Ο πιτσιρικάς που... νίκησε τον καρκίνο: Του είπαν πως έχει 18 μήνες ζωής και 5 χρόνια μετά αναμένεται να «καθαρίσει»

Gazzetta team
Ο πιτσιρικάς που... νίκησε τον καρκίνο: Του είπαν πως έχει 18 μήνες ζωής και 5 χρόνια μετά αναμένεται να «καθαρίσει»
Όταν ήταν 10 ετών διαγνώστηκε για πρώτη φορά με όγκο στο κεφάλι, κάτι που έγινε άλλες τρεις φορές σε διαφορετικά σημεία.

Ιατρικό λάθος ή δύναμη της θέλησης; Ότι από τα δύο και αν ισχύει, η ουσία είναι ότι ο Ντάνιελ Μόρτον, μετά από 5 χρόνια, ζει κανονικά σαν άνθρωπος... Έστω και αν χρειάστηκε να κάνει κάποια σημαντικές αλλαγές στην ζωή του.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε το 2014, όταν διαγνώστηκε με έναν όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε με μία επέμβαση 11 ωρών. Ωστόσο οι επαναληπτικές εξετάσεις δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς 10 αργότερα βρέθηκε ένας άλλος όγκος, ο οποίος μεγάλωνε επικίνδυνα. Κάτι που οδήγησε τους γιατρούς στο συμπέρασμα ότι ο πιτσιρικάς είχε μόλις 18 μήνες ζωής ακόμα.

Μετά το αρχικό σοκ, η μητέρα του ήρθε σε επικοινωνία με μία ερευνητική ομάδα, προκειμένου ο Ντάνιελ να λάβει μέρος σε μία πειραματική μέθοδο, όμως με τις εξετάσεις να δείχνουν πως δεν είναι σε τελικό στάδιο. Κάτι που επιβεβαίωσαν και οι γιατροί Great Ormond Street Hospital.

Τρεις μήνες αργότερα όμως, ένα νέος όγκος έκανε την εμφάνισή του, ο οποίος αφαιρέθηκε τον Νοέμβριο του 2014, με τις εξετάσεις του πιτσιρικά να είναι καθαρές για δύο χρόνια. Το 2016 όμως εμφανίστηκε και ένας τρίτος όγκος, ο οποίος αφαιρέθηκε τον Σεπτέμβριο, δημιουργώντας όμως ένα πρόβλημα στο νεύρο της δεξιάς πλευράς.

Ακολούθησαν 2 χρόνια καθαρών εξετάσεων, μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο εντοπίστηκε και ένας τέταρτος όγκος, ο οποίος αφαιρέθηκε και αυτός.

Οι εξετάσεις όμως του Great Ormond Street Hospital έδειξαν πως και οι τέσσερις όγκοι ήταν χαμηλού βαθμού, κάτι που σημαίνει οτι η διάγνωση θανάτου του Ντάνιελ, θα μπορούσε μια και καλή (σ.σ στο μέτρο του δυνατού βέβαια) να αντιστραφεί.

«Δεν μπορώ να μεταφέρω με λόγια το πως είναι να νιώθεις όταν σου λένε οτι το παιδί σου πεθαίνει. Είχαμε ακόμα 18 μήνες μαζί του. Θυμάμαι τον εαυτό μου να γυρίζω από το ιατρείο, μετά την πρώτη διάγνωση, να ξαπλώνω στο κρεβάτι και να σχεδιάζω την κηδεία του παιδιού μου. Σκεφτόμουν τα τραγούδια που θα παίξουν στην τελετή.

Την επόμενη μέρα όμως, ξύπνησε με εντελώς καλύτερη διάθεση. Είπα στον εαυτό μου οτι πρέπει να κάνω αυτό που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά, η μητέρα του, Τόνι Πιρς.