Οι ρόλοι σταθμοί στην καριέρα της Τζέσυς Παπουτσή (pics & vids)

Gazzetta team
Οι ρόλοι σταθμοί στην καριέρα της Τζέσυς Παπουτσή (pics & vids)
Το «τρανταχτό» της γέλιο, η μεγάλη και ζεστή της αγκαλιά, το αστείρευτο χιούμορ και το ανυπέρβλητο ταλέντο της την έκαναν για περισσότερο από τρεις δεκαετίες μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες ηθοποιούς.

Η Τζέσυ Παπουτσή, η «γυναίκα έξω καρδιά» όπως την χαρακτήριζαν οι δικοί της άνθρωποι, ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων, βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους δικούς της ανθρώπους.

Η αγαπημένη των τηλεθεατών κα. Κόλλια, του σίριαλ «Πάτερ Ημών», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από δύο μήνες νοσηλείας και σκληρής μάχης. Η ίδια είχε παραδεχτεί, παλαιότερα σε συνέντευξή της, ότι είχε διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι μιλώντας ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της. «Είχα ένα μηνιγγίωμα στο κεφάλι, έξι εκατοστά. Έπιασα ένα εξόγκωμα και λέω "θα είναι από περούκα"... Πήγα έκανα εξετάσεις και μου λέει ο γιατρός: "αποκλείεται”… Δεν είχα κανένα σύμπτωμα…» είχε αναφέρει, συμπληρώνοντας τους λόγους που δεν έμαθε κανείς για το πρόβλημά της: «Δεν μαθεύτηκε, γιατί δεν ήθελα εγώ. Συνέβη πριν δύο-τρία χρόνια. Τώρα το λέω γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ιατρική. Πήγα έξω και δεν το ήξερε κανείς, μόνο η μάνα μου και η οικογένειά μου. Δεν ήθελα ο κόσμος να αναστατωθεί. Για δεκατέσσερις μέρες έκανα τις εγχειρήσεις και γύρισα».

Η επαγγελματική της πορεία & οι μεγάλοι έρωτες

Γνώρισε την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου, έγινε ευρέως γνωστή από τη μικρή οθόνη και από τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως οι σειρές «Safe Sex», «7 θανάσιμες πεθερές», «Δύο Ξένοι», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», «Κόκκινο Δωμάτιο». Στη συνείδηση των περισσότερων τηλεθεατών θα μείνει χαραγμένη από το σίριαλ του ANT1, «Πάτερ Ημών», όπου υποδύθηκε την κα. Κόλλια στο πλευρό του Κώστα Καρρά.

Η επιτυχία της, όμως, δεν στάθηκε μόνο στα «σύνορα» της τηλεόρασης. Για περισσότερο από δύο δεκαετίες δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, συμμετείχε σε μεγάλες εμπορικές, θεατρικές επιτυχίες, μετρώντας μέχρι το θάνατό της 40 χρόνια συνεχόμενης πορείας στο σανίδι. Από τη μεγάλη της καριέρα δεν έλειψαν και οι ένδοξες κινηματογραφικές στιγμές, καθώς η Τζέσυ Παπουτσή λάτρευε την κάμερα και τη γοητεία της μεγάλης οθόνης. Συμμετείχε στις ταινίες του Βασίλη Βαφέα , Ανατολική Περιφέρεια (1979), Ρεπό (1982), στο «Safe Sex» των Ρέππα - Παπαθανασίου (1999), στο «Βίτσια γυναικών» του Νίκου Ζερβού (2000), στο «Ροζ ολοταχώς» του Δημήτρη Γιαζουτζάκη (2001), την ίδια στιγμή που η καριέρα της μετρούσε και πολλές τηλεταινίες.

Η λάμψη και τα φώτα της δημοσιότητας ποτέ, όμως, δεν εντυπωσίασαν τη Τζέσυ. Ήθελε όταν σβήνουν οι κάμερες να βρίσκει γαλήνη και νηνεμία στους δικούς της ανθρώπους, στους φίλους, την οικογένειά της. Μεγάλος σταθμός στη ζωή της, ο Θάνος Καληώρας, με τον οποίο έζησε ένα θυελλώδη έρωτα και απέκτησε έναν γιο, το Γιώργο, 36 ετών σήμερα. Η ηθοποιός ξαναπαντρεύτηκε, το 2008, με το συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μάνιο, για τον οποίο μάλιστα είχε δηλώσει: «Είναι πολύ καλός σύντροφος και εξαίρετος άνθρωπος. Με νοιάζεται, με αγαπά και με φροντίζει πολύ, με συγκινεί απίστευτα».

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τη Τζέσυ Παπουτσή

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η είδηση του θανάτου της, οι συνάδελφοί της δεν σταμάτησαν τις συγκινητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γιάννης Αϊβάζης, συγκεκριμένα, ανήρτησε μία φωτογραφία της ηθοποιού γράφοντας: «Γιατί μανούλα μου; Γιατί;». Η Βάσια Παναγοπούλου έγραψε επίσης: «Τζέσυ, πέταξες μακριά. Είσαι πάντα στην καρδιά μου ευγενική ψυχή».

Ο καλός της φίλος Γιώργος Κωνσταντίνου, μαθαίνοντας το δυσάρεστο αυτό γεγονός, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «H Τζέσυ ήταν από τους ωραιότερους ανθρώπους του χώρου και με το πιο καθαρή ψυχή. Καλό δρόμο».

Με τη σειρά της, η Έλενα Ακρίτα, με την οποία η Τζέσυ Παπουτσή διατηρούσε μία δυνατή σχέση χρόνων, ανέφερε: «Τζέσυ Παπουτσή, νωρίς έφυγες από κοντά μας. Θα θυμόμαστε το τρανταχτό σου γέλιο στις πλατείες του θεάτρου. Το ακούγαμε μες το σκοτάδι και λέγαμε: “είναι κι η Τζέσυ εδώ”... Η Τζέσυ, όμως, δεν είναι πια εδώ».

Πηγή: reader.gr