Τον Γιώργο Παπανδρέου σκέφτεται να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας

Gazzetta team
Τον Γιώργο Παπανδρέου σκέφτεται να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας
Μια υποψηφιότητα, που αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές -και όχι μόνο- αναταράξεις, ενδέχεται να έχουμε για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να σκέφτεται να κάνει έναν... ελιγμό, προτείνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου!

Στην προσπάθειά του να διεμβολίσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς και δη, το ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να προτείνει τον Γιώργο Παπανδρέου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Μια υποψηφιότητα, φυσικά, η οποία δεδομένα θα φέρει πολιτικές αναταράξεις -ενδεχομένως ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ...

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν το Σάββατο τα «Παραπολιτικά», τα οποία αναφέρουν πως η ένταξη του ονόματος του κου Παπανδρέου στην ονοματολογία για την προεδρική εκλογή (η οποία θα μας απασχολήσει σε λίγο καιρό, στις αρχές του 2020) γίνεται υπό το πρίσμα της διακηρυγμένης πρόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά.

Όποιο ρόλο και αν έχει η πρόταση, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, μάλλον θα προκαλέσει ακόμη περισσότερα φαινόμενα εσωστρέφειας και συζητήσεων στο Κίνημα Αλλαγής. Την ώρα, δε, που ο κος Παπανδρέου έχει μια μετέωρη σχέση με τη Χαριλάου Τρικούπη: Αφενός δεν παρέστη στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αφετέρου έχουμε την περίπτωση της στενής του συνεργάτριας Ρεγγίνας Βάρτζελη, που μετέχει στην επιτροπή για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε, μόλις την περασμένη άνοιξη, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα «συμπαθή και χαρισματικό».

Ακόμη, αρκετοί από τους κατά καιρούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όχι απλά «φλέρταραν» πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έφτασαν να γίνουν ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Κοτζιάς ή και βουλευτές όπως η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου.

Σημεία σύγκλισης μεταξύ του κου Τσίπρα και του κου Παπανδρέου διαφαίνονται και στις θέσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπέρ της απλής αναλογικής και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ φαίνεται ότι ενθάρρυνε την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή, της οποίας είναι πρόεδρος.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι, παρότι εξελέγη βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, ο κος Παπανδρέου δεν έχει αναστείλει τη δράση του κόμματός του, του ΚΙΔΗΣΟ.