Πώς θέλει να… κλέψει τις εντυπώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Gazzetta team
Πώς θέλει να… κλέψει τις εντυπώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια στη ΔΕΘ από την θέση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όχι αυτή του πρωθυπουργού και θέλει να είναι καλά προετοιμασμένος, ώστε να καταφέρει τελικά να… κλέψει τις εντυπώσεις.

Αυτό πιστεύει πως μπορεί να γίνει εάν είναι σε θέση να αντικρούσει τα επιχειρήματα και τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και «χτυπήσει» την κυβέρνηση στα αδύνατα σημεία της, όπως θεωρεί για παράδειγμα πως είναι η οικονομία και τα εργασιακά και παράλληλα να αναδείξει τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό είχε αρκετές συναντήσεις χθες στην Κουμουνδούρου, όπου πέρα από τον πρωινό καφέ στον οποίο συμμετέχουν στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Προοδευτικής Συμμαχίας, είχε συναντήσεις και με τους τομεάρχες του κόμματος προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα στον τομέα ευθύνης τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει επίσης στην Κουμουνδούρου να παρακολουθήσουν με προσοχή το Σαββατοκύριακο τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για να αντικρούσουν τα επιχειρήματα του.

Τα νέα πρόσωπα στην Κουμουνδούρου

Παράλληλα συνεχίζεται και η προσπάθεια εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργεί συμμαχίες στον πρώτο τομέα και να αναζητά άλλες στον δεύτερο τομέα.

Πιο αναλυτικά για την δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με τον Θοδωρή Καρούνο, ο οποίος υπήρξε παλιότερα συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου σε ψηφιακά θέματα.

Για την διεύρυνση του κόμματος χθες κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες που ήθελαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει μια πρώτη διερευνητική επαφή με τους Κρεμαστινό και Κύρκο οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι αντίστοιχα.

Υπήρξε επίσης μια φήμη χθες πως με εντολή του Αλέξη Τσίπρα διερευνώνται και οι προθέσεις του πρώην στέλεχος του κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο κ. Σακελλαρίδης είναι διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και είχε παραιτηθεί το 2015 του βουλευτικού του αξιώματος μετά από απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μη παραστεί σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε το 3ο μνημόνιο.

Οι πιθανότητες επιστροφής του δεν φαίνεται να είναι πολλές, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα από τα άφθαρτα πολιτικά πρόσωπα, που χαίρει της συμπάθειας των ψηφοφόρων της αριστεράς, αλλά και της κεντροαριστεράς.

Πηγή: reader.gr