Εθνικές Εκλογές 2019: Αυτοδύναμη ΝΔ, Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Gazzetta team
Εθνικές Εκλογές 2019: Αυτοδύναμη ΝΔ, Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
Αυτοδυναμία προέκυψε από τις κάλπες της Κυριακής, με την Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει (πιθανότατα) 158 έδρες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης. «Κράτησε» δυνάμεις ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανήκουν πλέον στο παρελθόν, όπως και η πλέον ήρεμη (έως αδιάφορη) προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης. Λίγο το τοπίο που είχε διαμορφωθεί μετά τις Ευρωεκλογές όπου έδειχνε ξεκάθαρη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, λίγο ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η μέρα πέρασε σχετικά αθόρυβα, με το 44% των ψηφοφόρων να προτιμά την παραλία από την κάλπη!

Κάπου εδώ να κάνουμε και το τελικό ταμείο της βραδιάς: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πέτυχαν μια καθαρή νίκη και θα έχουν κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδουν την... κυβερνητική σκυτάλη μετά από μια 4ετία, όμως κρατούν δυνάμεις και αναδεικνύονται σε μια δυνατή Αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ΚΙΝΑΛ παρά την πόλωση του δικομματισμού και του «θέματος Βενιζέλου» τον τελευταίο μήνα... πάτησε στο 8% και απέφυγε τις κακοτοπιές. Το ΚΚΕ μια από τα ίδια. Νέα μέλη της Βουλής η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Προφανώς η ευχάριστη είδηση της βραδιάς το κοινοβουλευτικό τέλος της Χρυσής Αυγής, που δεν κατάφερε να πιάσει το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή και με τον δικό του τρόπο ο ελληνικός λαός... έβγαλε απόφαση για μια δίκη που έχει αργήσει να ολοκληρωθεί!

Πλέον όσο αφορά την... επόμενη μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας θα ορκιστεί νέος Πρωθυπουργός της χώρας, ενώ πιθανότατα το απόγευμα θα γίνουν γνωστά και τα νέα μέλη της Κυβέρνησης, με τα σενάρια ήδη να έχουν προχωρήσει όσο αφορά την ονοματολογία!

Η «μάχη» του σταυρού: Οι βουλευτές που εκλέγονται στις μεγάλες περιφέρειες

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στο Επικρατείας

Εκλογές 2019: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ σε συνταξιούχους και ιδιωτικούς υπαλλήλους (vid)

Εκλογές 2019: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στους νέους, κυριαρχία ΝΔ στους άνω των 55 (vid)

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη (vid)

Ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος που τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για συγχαρητήρια

Παππάς: «Κανένα θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ» (vid)

Exit Polls: Θρίαμβο και αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το exit poll (vids)

Πότε θα γίνει η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη