Χρυσόγονος: «Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει τα πρωταθλήματα του Άρη μετά από 73 χρόνια»

Gazzetta team
Χρυσόγονος: «Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει τα πρωταθλήματα του Άρη μετά από 73 χρόνια»
Ο ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που κατάφερε να φτάσει τα πρωταθλήματα του Άρη μετά από 73 χρόνια.

Ο ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που κατάφερε να φτάσει τα πρωταθλήματα του Άρη μετά από 73 χρόνια.

Ο Κώστας Χρυσόγονος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow» και τόνισε πως χάρηκε που το Πρωτάθλημα πήγε στη Θεσσαλονίκη:

«Εγώ δεν θα πω ότι στενοχωριέμαι για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, αντιθέτως χαίρομαι που μια ομάδα της πόλης πήρε το πρωτάθλημα. Θα ήθελα να τους συγχαρώ γιατί 73 χρόνια μετά, κατάφεραν να ισοφαρίσουν τα πρωταθλήματα του Άρη. Εμείς το κάναμε το 1946, αυτοί το 2019, μπράβο τους. Από ‘κει και πέρα εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνει ο ΠΑΟΚ αλλά με τη δικιά μας ομάδα.

Να πάρουμε νέους τίτλους στο ποδόσφαιρο. Ο Άρης έχει σαν σύλλογος 173 τίτλους. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στη Θεσσαλονίκη να έχει τόσο μεγάλο αριθμό τίτλων, σε ομαδικά αθλήματα. Πρέπει να ασχοληθούμε για το πώς θα πάρουμε νέους τίτλους ποδοσφαίρου. Η πρώτη προϋπόθεση να υπάρξει στήριξη από τον κόσμο του Άρη, όπως υπάρχει βέβαια. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη όμως. Γιατί πλέον όλα εξαρτώνται από τα οικονομικά μεγέθη των ομάδων. Να ανεβάσουμε επίπεδο και να διεκδικήσουμε τίτλους».

Για το δημαρχείο που τοποθέτησε τη σημαία του ΠΑΟΚ: «Δεν θυμάμαι όταν παίρναμε σερί τα πρωταθλήματα στο μπάσκετ να ανέβηκε μια φορά η σημαία του Άρη στο δημαρχείο. Αν ανέβαινε η σημαία του Άρη τότε δεν θα χρειαζόταν να… κατέβει με τόσους συνεχόμενους τίτλους».

Για το αν πρέπει να αντιδράσει ο επίσημος Άρης: «Δεν νομίζω να χρειάζεται να δώσουμε μεγάλη και τρομερή έκταση στο θέμα. Ήταν ατυχής η ενέργεια του Δήμου, από ‘κει και πέρα το ζητούμενο είναι να ενισχύσουμε τη δική μας ομάδα, διεκδικώντας και κερδίζοντας τίτλους και στο ποδόσφαιρο».

Για το σύνθημα «Μια πόλη, μια ομάδα»: «Αυτό είναι ένα σύνθημα ναζιστικής εμπνεύσεως. Θυμίζει το ''ένας λαός, ένα κράτος, ένας ηγέτης'' των ναζιστών για τον Χίτλερ. Η λογική είναι η ίδια. Κι όπου υπάρχει διαφορετικότητα, θέλουμε να την ισοπεδώσουμε με το ζόρι. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η Θεσσαλονίκη έχει τέσσερις ομάδες, που κάθε μία έχει τη δική της ιστορία στην α’ εθνική».

«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Αυτά τα ''μια πόλη, μια ομάδα'' είναι απλά ανοησίες. Η λογική τους είναι ναζιστική. Δηλαδή να ισοπεδώσουμε τη διαφορετικότητα».

«Από ‘κει και πέρα για μένα κακώς που ανέβηκε η σημαία στους ιστούς του δημαρχείου. Ο δήμος δεν πρέπει να κομματίζεται ποδοσφαιρικά. Πρέπει να είναι δήμος όλων των Θεσσαλονικέων», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.