Και ο Σταύρος Ξαρχάκος ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την συνάντηση με τους μουσικούς δημιουργούς (vid)

Gazzetta team
Και ο Σταύρος Ξαρχάκος ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την συνάντηση με τους μουσικούς δημιουργούς (vid)
Ο Σταύρος Ξαρχάκος ζήτησε να κατέβει το σποτάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί για προεκλογική εκμετάλλευση του αγώνα του και διαστρέβλωση των όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση με τους μουσικούς δημιουργούς.

Αρνητικές διαστάσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη παίρνει το σποτάκι του μετά τη συνάντηση που είχε με τους μουσικούς δημιουργούς.

Οι καλλιτέχνες διαψεύδουν τον Μητσοτάκη για τη συνάντηση που είχαν (vid)

Αρχικά ήρθε η ανακοίνωση του σωματείου δημιουργών «Άσμα 450+» που ουσιαστικά κατηγορούσαν τον πρόεδρο της ΝΔ για προεκλογική εκμετάλλευση του αγώνα τους και για διαστρέβλωση των όσων ειπώθηκαν.

Ακολούθησε στο ίδιο ύφος, ανακοίνωση και από την Φοίβο Δεληβοριά που ανέφερε...
«Θα ήθελα με το κείμενο αυτό να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σε σχέση με τη χρήση της εικόνας μου σε προεκλογικό σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαι εδώ και 8 χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα των δημιουργών για την κάθαρση στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων που τα λυμαινόταν επί δεκαετίες η ΑΕΠΙ με κακουργηματικό, όπως αποδείχθηκε, τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό έχω συναντήσει, μαζί με άλλους συναδέλφους, πολιτικούς από όλο το φάσμα.

Ήμουν μαζί με τους δημιουργούς (κάθε ιδεολογίας και μουσικού ύφους) με πρωτεργάτη τον Σταύρο Ξαρχάκο, που ζήτησαν από τον πρώην ΥΠΠΟ Νίκο Ξυδάκη να διατάξει έλεγχο στην ΑΕΠΙ, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας κ. Βερναρδάκη Επίτροπο στην Εταιρεία και δημιουργία νέου, διαφανούς φορέα που θα εξυπηρετεί και εμάς και όλη την κοινωνία. Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση είδαμε τα αιτήματά μας να ικανοποιούνται και είμαι αυτή τη στιγμή εκλεγμένο μέλος και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΥΕΔ, της μεταβατικής υπηρεσίας που δημιουργεί τον νέο, καθαρό, σύγχρονο οργανισμό μας. Η συζήτησή μας με τον κ. Μητσοτάκη, όπως και με τους άλλους αρχηγούς κομμάτων που συναντήσαμε ή θα συναντήσουμε, είχε σκοπό τη στήριξη από όλα τα κόμματα στην ΕΥΕΔ μέχρι να προχωρήσουμε στο καινούργιο, καθώς και άλλα αιτήματα ζωτικά για τους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού. Θα ήθελα, λοιπόν, να διαχωρίσω τη θέση μου από τη χρήση της εικόνας μου σε ένα σποτ που κύριος σκοπός του είναι η προεκλογική χρήση.

Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί. Αντιθέτως, πηγαίνω και θα πηγαίνω σε συναυλίες που στηρίζουν σκοπούς ανώτερους από το προσωπικό ή επαγγελματικό μου συμφέρον. Τέλος, να τονίσω κάτι που δεν αφορά εμένα. Στον αγώνα αυτόν είμαστε ταγμένοι όλοι οι δημιουργοί-και το εννοώ: όλοι. Ό,τι κι αν πιστεύουν, ό,τι κι αν ψηφίζουν, ό,τι τραγούδι κι αν είναι αυτό που υπηρετούν. Θα δούμε και θα βγάλουμε ανακοινώσεις για τις συναντήσεις μας με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής. Παρακαλώ θερμά, λοιπόν, να είναι σεβαστός ο αγώνας και η ταλαιπωρία μας. Και κυρίως στο μεγάλο πρόβλημά μας να δείξουν την συναίνεση που δείξαμε εμείς μεταξύ μας. Θα είμαι σε όλες τις συναντήσεις των δημιουργών, ξεκάθαρος και αγωνιζόμενος όπως τα τελευταία 8 χρόνια και δεν θέλω ούτε εγώ ούτε τα τραγούδια μου να εξυπηρετήσουν ποτέ άλλους σκοπούς από αυτούς που επιλέγει το ανεξάρτητό μου ήθος».

Λίγο αργότερα, ήρθε και η ανακοίνωση του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος και αυτός ζήτησε να κατέβει το επίμαχο σποτάκι...

«Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδώ και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρισή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινίσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοι βοήθησαν και ποιοι όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανένα κόμμα και καμία παράταξη.

Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ.

Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός.

Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτωντων δημιουργών από το Κρατος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατα καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα οτι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτο (χωρίς να βγεί στα κανάλια να το διαφημίσει).

Τέλος, να πληροφορήσω τον κ.Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη
».