Σκληρή μάχη για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης

Gazzetta team
Σκληρή μάχη για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης
Μάχη με πολύ σασπένς αναμένεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll για λογαρισμό της εφημερίδας «Karfitsa», ελαφρύ προβάδισμα εμφανίζεται να έχει ο κ. Νίκος Ταχιάος με 15,7% και ακολουθεί με μια βραχεία διαφορά ο κ. Γιώργος Ορφανός με 12,3% , ενώ μάχη για την τρίτη θέση δίνουν πια ο κ. Κώστας Ζέρβας και ο κ. Σπύρος Βούγιας με 9,8% και 9,7% αντίστοιχα.

Ακολουθούν η κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου με 6,5% και ο κ. Πέτρος Λεκάκης με 5%. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι εμφανίζουν πολύ χαμηλές επιδόσεις, ορισμένοι από τους οποίους και κάτω από 1%.

Σε σχέση με το γενικότερο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται στον κεντρικό Δήμο, στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ με 28,8% παίρνει μια μεγάλη διαφορά της τάξης του 17,7% αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 11.1%.Ακολουθούν η ΧΑ με 4,8%, το ΚΙΝΑΛ με 4,4% , το ΚΚΕ 2,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%.

Όταν γίνεται αναγωγή χωρίς λευκά, άκυρα και αποχή, η ΝΔ εμφανίζεται στο 33% έναντι 12.,7% (διαφορά 20,3% ) του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ 5,55%, το ΚΙΝΑΛ 5%, το ΚΚΕ 3% και την Ένωση Κεντρώων 2,7%.
Πηγή: reader.gr