O Ναύαρχος Αποστολάκης φοβάται ατύχημα με τους Τούρκους

Gazzetta team
O Ναύαρχος Αποστολάκης φοβάται ατύχημα με τους Τούρκους
Τον κίνδυνο για σοβαρό «ατύχημα» στο Αιγαίο εξαιτίας της αυξημένης τουρκική προκλητικότητας, επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Αντιδρούμε στις προκλήσεις στο χώρο του Αιγαίου, όπου, δυστυχώς, ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας. «Ο κόσμος αισθάνεται ότι είναι ασφαλής όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές. Η Ελλάδα δεν επιδιώκει πόλεμο άλλα ειρήνη και για την ειρήνη απαιτείται ισχυρή Ελλάδα», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των Υπό-επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με τη γειτονική Τουρκία.

«Αντιδρούμε στις προκλήσεις στο χώρο του Αιγαίου, όπου δυστυχώς ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία. Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης».

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Αποστολάκη, «ο κόσμος αισθάνεται ότι είναι ασφαλής όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές. Η Ελλάδα δεν επιδιώκει πόλεμο άλλα ειρήνη και για την ειρήνη απαιτείται ισχυρή Ελλάδα. Η προσπάθεια είναι να διατηρήσουμε ειρήνη με μια χωρά προκλητική που διεκδικεί πράγματα που δεν της ανήκουν και παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο χώρο».

«Έχουμε φροντίσει να μην υπάρξει θερμό επεισόδιο και παράλληλα να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας με προσπάθειες επικοινωνίας και ισχυρών συμμαχιών», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πηγή: reader.gr