Καμμένος: «Από κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης γίνατε κυβέρνηση αποστασίας» (vid)

Gazzetta team
Καμμένος: «Από κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης γίνατε κυβέρνηση αποστασίας» (vid)
Ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής έκανε λόγο για ημέρα θρήνου για την Ελλάδα.

«Ημέρα θρήνου», χαρακτήρισε τη σημερινή για τη χώρα, ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, έκανε λόγο για «παράβαση της εθνικής θέσης που διαμορφώθηκε το 1992 στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ουδέποτε ανατράπηκε».

«Η σημερινή είναι ημέρα θλιβερή για το κοινοβούλιο που από νωρίς ξεκίνησε με τη διάλυση ενός κόμματος, με υπόγειες μεθοδεύσεις και αποστασίες, διαγραφές, εν συνεχεία, κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έγινε «από κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης, κυβέρνηση αποστατών», ενώ σημείωσε ότι «δεν πίεσαν οι ΗΠΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» και πως «η πρόταση ήταν του κ. Κοτζιά», αποδίδοντας την πίεση «στην κ. Μέρκελ διότι από την Ευρώπη θέλουν να κάνουν μπίζνες στα Σκόπια».

«Με όλες τις μεθοδεύσεις που έγιναν καταφέρατε να μετατρέψετε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από 28-27 σε 29-26. Θερμά συγχαρητήρια! Αυτή είναι η έμπνευσή σας για μια κυβέρνηση της Αριστεράς; Σπάσατε έναν συνασπισμό που δημιουργήσαμε παρά τις σημαντικές πολιτικές διαφορές μας, σεβόμενοι ότι έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Στο όνομα ποιου συμφέροντος καταπατήσατε τη συμφωνία μας και μετατρέψατε μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε μια κυβέρνηση αποστασίας;», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ειδικότερα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι «η αναφορά στο Μακεδονικό λαό, με χαρακτηριστικά ομοιογένειας, δημιουργεί πρόδηλη σύγχυση στον Μακεδονικό λαό της Β. Ελλάδας. Οι δε επεξηγήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ξεθωριάσουν με την πάροδο του χρόνου και η κρατική οντότητα της Βόρειας Μακεδονίας θα υπερισχύσει της ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας». Εκτιμώ ιδιαίτερα ως ηγέτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είπε επίσης ο κ. Καμμένος για να προσθέσει, «έκανε λάθος που το αναγνώρισε στο τέλος. Πίστεψε ότι σε 10 χρόνια θα έχει ξεχαστεί το όνομα. Έχουν περάσει τριάντα χρόνια και το όνομα δεν έχει ξεχαστεί, γιατί το όνομα είναι η ψυχή του προβλήματος».

Ιδίως ως προς τη στάση που τηρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε σχέση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «στην επίσημη θέση σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη είχε υποσχεθεί λύσει σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς, για ονομασία Βόρεια Μακεδονία». Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες όμως το θέμα της ονομασίας έχει να κάνει με την ψυχή της Ελλάδος, είπε ο Πάνος Καμμένος και υπογράμμισε ότι η απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 1992 ήταν καμία εκχώρηση του όρου Μακεδονία και άρα σήμερα οποιαδήποτε αλλαγή αυτής της θέσης απαιτεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνεδριάσει ξανά με τους αρχηγούς των κομμάτων και τότε να ανατρέψουν αυτή τη θέση.

«Οποιαδήποτε άλλη λύση δεν είναι αποδεκτή από τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει και την διεθνή πρακτική γιατί δεν προβλέπει δυνατότητα καταγγελίας ή λύσης της Συμφωνίας, και αντίθετη με το Σύνταγμα της Ελλάδας και των Σκοπίων. «Αυτό δεν σας το λέει ένας συντηρητικός δεξιός συνταγματολόγος. Σας το λέει εκείνος ο οποίος ξεσήκωσε τους αγανακτισμένους και μας ένωσε στην πλατεία Συντάγματος. Σας το λέει ο καθηγητής Κασιμάτης», παρατήρησε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι η Συμφωνία παραβιάζει και τη Δημοκρατία στα Σκόπια με δεδομένες τις καταγγελίες για εξαγορές, εκβιασμούς, φυλακίσεις, αποφυλακίσεις, με δημοψήφισμα που ανατράπηκε.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας, για τη Δημοκρατία και φοβάμαι πολύ ότι το χειρότερο της αποτέλεσμα είναι ότι θα αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης σύγκρουσης στα Βαλκάνια», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.