«Χαμός» στη Βουλή με τη δήλωση Λαγού: «Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο πολυτεχνείο» (vid)

Gazzetta team
«Χαμός» στη Βουλή με τη δήλωση Λαγού: «Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο πολυτεχνείο» (vid)
O βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, παρουσιάστηκε προκλητικός από το βήμα της Βουλής και προκάλεσε την αντίδραση των άλλων βουλευτών.

«Παραμύθι», χαρακτήρισε ο Γιάννης Λαγός το Πολυτεχνείο και προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών με το παραλήρημα του: «Θα ρωτήσω μέσα σε αυτή την αίθουσα τα ονόματα δύο νεκρών (...). Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο πολυτεχνείο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι», ανέφερε μεταξύ άλλων (βλ. 12.20 στο βίντεο).


Ο κ. Μαντάς του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο: «Το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να παίρνει θέση σε αυτά που εξοστομίζονται από το βήμα της Βουλής. Δεν μπορεί να λέγονται ιστορικές ανακρίβειες. Δεν μπορεί εδώ μέσα να αναπαράγετε τη φωνή της χούντας αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ισχυρισμοί των νοσταλγών της χούντας».

Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ): «Γελάτε, δεν ντρέπεστε. Πρέπει να ξαναδούμε τους νόμους για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, η δημοκρατία πρέπει να αντέξει αυτά που ακούστηκαν εδώ είναι ανεπίτρεπτα, απαράδεκτα και αισχρά. Είστε φασίστες», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης Λαγός ξαναζήτησε το λόγο: «Δεν άκουσα κανένα όνομα νεκρού στο πολυτεχνείο περιμένω να μου το πούνε μου λένε ότι λέω ψέματα. Δεν υπήρχαν νεκροί πείτε μου τα ονόματα των νεκρών».

Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ): «Τι να μας πείτε να μας πείτε ότι είστε νοσταλγοί της χούντας. Δεν μπορείτε να παραχαράξετε την ιστορία δεν δεχόμαστε ύμνους στην χούντα και στο φασισμό».

Γ. Καρράς (ΔΗΣΥ): «Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε δημοκρατία διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε σήμερα σε αυτή την αίθουσα».