Παραμένει στην ηγεσία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης

Gazzetta team
Παραμένει στην ηγεσία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης
Με την επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη στη θέση του επικεφαλής του Ποταμιού και την εκλογή του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του αντιπροέδρου, ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο της παράταξης.

Με την επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη στη θέση του επικεφαλής του Ποταμιού και την εκλογή του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του αντιπροέδρου, ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο του Ποταμίου.

«Είμαστε η πολιτική συμμαχία του ΑΛΛΙΩΣ» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του μετά την εκλογή του σημειώνοντας πως βάση και της πολιτικής απόφασης που πήρε το συνέδριο τα επτά σημεία που θα καθορίσουν τις μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος είναι:

1) πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους οριζοντίως και καθέτως

2) ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης

3) σύγχρονη ανοιχτή παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα

4) σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις

5) προστασία της γης, της θάλασσας, των ζωών ως ιστορική μας υποχρέωση

6) διαγενεακή δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές μας αποφάσεις

7) αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

Θεοδωράκης: «Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ στα λάθη»

Το Ποτάμι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με λάθη και ατέλειες. Ένα Κίνημα που ποτέ δεν βολεύτηκε με την ακινησία και τη σιωπή. Ανέλαβα την ευθύνη για τις αποφάσεις συνεργασίας που πάρθηκαν το 2017.

«Δεν κρύβομαι και δεν κρυφτώ στα δύσκολα και στα λάθη. Αλλά και όλοι εσείς, δεν πρέπει να κρυφτείτε. Πρέπει να δώσετε το μήνυμα, ότι το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Είναι εδώ και καλούμε τους πολίτες που παραμένουν ανήσυχοι για την πορεία της χώρας. Τους πολίτες που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα να επιλέξουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν», σημείωσε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Το πιστεύω και συνεχίζω. Έχουμε πολύ δουλειά αυτόν τον χειμώνα. Σας καλώ να αναλάβετε την ευθύνη για την επιτυχία του Κινήματος μας», τόνισε.

Οι ψηφοφορίες του Συνεδρίου

Οι Θεοδωράκης και Μαυρωτάς ήταν οι μόνοι υποψήφιοι με την πρόταση να λαμβάνει το 93,59% των ψήφων και το 6,41% να ψηφίζει λευκό.

Γραμματείς Οργανωτικού και Στρατηγικών Δράσεων του Ποταμιού εκλέχθηκαν οι Γιώργος Γκαρής και Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου αντίστοιχα, λαμβάνοντας το 72,82% των ψήφων.

Επικεφαλής Νεολαίας αναδείχθηκε οι: Μαρία Δαμανάκη και Αναστάσιας Παππάς.

Η πολιτική απόφαση υπερψηφίστηκε με 90,33%, ενώ η Πρόταση 10 σημείων του Γιώργου Αμυρά καταψηφίστηκε (41,67% ΟΧΙ, 34,47% ΝΑΙ και 23,86% ΛΕΥΚΟ).

Πηγή: reader.gr