Αναιρούνται οι καταγγελίες για τον γιο του Αντώνη Σαμαρά

Gazzetta team
Αναιρούνται οι καταγγελίες για τον γιο του Αντώνη Σαμαρά
Διαφορετικά φαίνεται πως είναι τα δεδομένα της υπόθεσης που αφορά τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς οι καταγγελίες που ανακυκλώθηκαν από την ΟΙΕΛΕ αλλά και από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκληση δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας, αναιρούνται με βάση τις απαντήσεις κατονομαζομένων εκπαιδευτικών αλλά και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων.

Ειδικότερα, ο εκπαιδευτικός κ. Κοντογιάννης τις αναρτήσεις του οποίου για το Κολλέγιο έχουν επικαλεσθεί οι συντάκτες των επίμαχων δημοσιευμάτων, αν και δεν κρύβει τη γενικότερη αντίθεσή του τόσο με το Κολλέγιο, όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά, εντούτοις επισημαίνει ότι τα όσα έχει γράψει εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις.

Εκτός από τις επισημάνσεις του εκπαιδευτικού, ακολούθησε καταγγελία για fake news απο το ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 20 ημέρες. Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Σαμαράς, ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του με τους γονείς του. Ακολούθησε άρθρο πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά σε ιστότοπο που διατηρεί. Σε αυτό το άρθρο απάντησαν επίσης με άρθρο ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρουτός, όσο και ο εκπαιδευτικός κ. Κοντογιάννης.

Αυτές οι δύο παρεμβάσεις ήταν και εκείνες που τροφοδότησαν δημοσιεύματα σε μια σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά!

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε άμεσα με σκληρή ανακοίνωση, ζητώντας την ανασκευή τόσο των δημοσιευμάτων, αλλά και των ισχυρισμών του κ. Κουρουτού, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάριζε πως δεν θα επιτρέψει τη «δολοφονία χαρακτήρων» μελών της οικογένειάς του εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο ίδιος ο εκπαιδευτικός κ. Κοντογιαννης εξανέστη από τη χρησιμοποίηση και τη διαστρέβλωση των θέσεών του και έγραψε -μεταξύ άλλων- σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«(...) Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορεί κάποιος να είναι τόσο αφελής που να νομίζει ότι ανακινώντας το συγκεκριμένο θέμα, ο κόσμος θα ασχοληθεί με αυτό και θα λησμονήσει την οικτρή ήττα της Πολιτείας στο Μάτι. (...) Εγώ ναι μεν κάνω αναφορά στην ανάρτησή μου για τη θητεία μου στο Κολλέγιο, όμως πουθενά δεν αναφέρω ποια ήταν η θητεία αυτή (καθηγητής; υποδιευθυντής; διευθυντής; συντονιστής;). Άρα ψάξατε και το βρήκατε, οπότε προφανώς και βρήκατε ότι το 2004 πήρα εκπαιδευτική άδεια και ουσιαστικά ποτέ δεν ξαναγύρισα στο Κολλέγιο. Σαφώς λοιπόν γνωρίζατε ότι την εποχή του επίδικου θέματος δεν ήμουν στο Κολλέγιο και άρα σαφώς και γνωρίζατε ότι η εισαγωγή στο άρθρο σας: "Με μια σκληρή, αλλά αληθινή - λόγω της εμπειρίας του - ανάρτηση, ο πρώην διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών (αυτό είναι λάθος) ... δίνει αποστομωτική απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση της αντιγραφής του γιου του" είναι προβληματική: ρητά υποδηλώνει ότι η "εμπειρία μου" συνδέεται με την "αλήθεια της υπόθεσης", ενώ αυτή η εμπειρία είναι σε άλλη εποχή. Σαφώς είναι αρκετά ασύντακτα διατυπωμένο ώστε να μην κατηγορηθείτε για ψέμα. Απλώς υπάρχει μία βολική δημιουργική ασάφεια, ικανή να νομίσουν οι αναγνώστες ότι κάποιος που κατείχε στελεχική θέση στο Κολλέγιο εκείνη την περίοδο, βεβαιώνει με την ανάρτησή του ότι ο Σαμαράς ψεύδεται.

Αυτό λοιπόν εγώ το θεωρώ παραπειστική δημοσιογραφία (ελπίζω να μην κατηγορηθώ και πάλι ότι σας καθυβρίζω), και ισχυρίζομαι ότι αυτού του είδους τα δημοσιεύματα συνδέονται με το πώς λειτουργεί τελικά η Δημοκρατία στη χώρα μας».

Σύνδεσμος ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων: Fake news

Έντονη όμως ήταν και η αντίδραση του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, ο οποίος με σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλει fake news, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ξαφνικά, εν μέσω καλοκαιριού, του πιο θλιβερού και μαύρου καλοκαιριού που έχει περάσει η πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες, ανασύρεται από το παρελθόν ένα θέμα το οποίο είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από μια εξαετία και είχε κλείσει οριστικά με δικαστική απόφαση: πρόκειται για τη θλιβερή ιστορία της μικροκομματικής και συνδικαλιστικής σπέκουλας που έγινε εις βάρος ενός ανήλικου τότε παιδιού το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής και συντεχνιακής διαμάχης εξαιτίας του ονόματός του.

Εξυφάνθηκε, τότε, το κρίσιμο πολιτικά καλοκαίρι του 2012, ένα εύπεπτο παραμύθι που είχε… ιππότες και δράκους... (...). Φυσικά, το γεγονός ότι και η οικογένεια του μαθητή και το σχολείο δικαιώθηκαν δικαστικά, η παρέλευση των έξι ετών, το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός δεν είναι πλέον στη ζωή, δεν ήταν αρκετό για να αποθαρρύνει τους εμπόρους των "εύπεπτων παραμυθιών" και των "fake news". Προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόλυση της εκπαιδευτικού δεν είχε καμία συσχέτιση με το ισχυριζόμενο περιστατικό και η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ’ αυτού. Αντίθετα, η υπόθεση αυτή ήταν ο αναίτιος διασυρμός ενός νέου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συντεχνιακά συμφέροντα.

Για εμάς, ως εκπαιδευτικούς, το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό, παιδαγωγικό αλλά και ζήτημα δημοκρατίας: δεν είναι δυνατόν το 2018 ένας νέος να αναρτά μια οικογενειακή φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό να αποτελεί την αφορμή να του επιτίθεται ένας όχλος που αναμασά τη λάσπη σε μια υπόθεση στην οποία έχει δικαιωθεί. Η έκταση που πήρε το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα και στην ειδησεογραφία αποτελεί την τρανότερη απόδειξη ότι το θλιβερό μικροκομματικό και συνδικαλιστικό παιχνίδι που παίχτηκε τότε στις πλάτες του παιδιού, τον ακολουθεί ακόμα. Είναι η απόδειξη ότι η δήθεν "διακριτική μεταχείριση" για την οποία επαίρονται οι "υπερήφανοι" κατά δήλωσή τους συνδικαλιστές, δεν ήταν παρά μόνο το προπέτασμα για ένα παιχνίδι εκβιασμών στην τότε πολιτική ηγεσία και άλλοθι ρεβανσισμού για την επόμενη».

Πηγή: reader.gr