Αχτσιόγλου: Μετά τον Αύγουστο η αύξηση του κατώτατου μισθού

Gazzetta team
Αχτσιόγλου: Μετά τον Αύγουστο η αύξηση του κατώτατου μισθού
Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έρθει μετά την έξοδο από το Μνημόνιο, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων. «Στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα προχωρήσουμε και θα λάβουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα» διευκρίνισε.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, ήδη, οι ενεργές κλαδικές συμβάσεις αριθμούν σε 25, ενώ τόνισε ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις θα αρχίσουν να επεκτείνονται και να υπερισχύουν των επιχειρησιακών. «Από την πλευρά του κράτους έχει κλείσει αυτό το ζήτημα και τώρα είναι στα χέρια των κοινωνικών εταίρων να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις, με τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να πετυχαίνουν καλύτερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας σε όλη την κλίμακα» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Τέλος η κ. Αχτσιόγλου, είπε ότι βασικός πυλώνας είναι η καταπολέμηση της παραβατικότητας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

«Ολοκληρώνουμε σε λίγο χρονικό διάστημα τη διαδικασία ενίσχυσης του ΣΕΠΕ με 200 άτομα προσωπικό μέσα από μετακινήσεις και νέες προσλήψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι 200 θέσεις είχε καταργήσει η Νέα Δημοκρατία.

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο προέβη και σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θωρακίζουν δικαιώματα που υπήρχαν ήδη, ενώ μπήκαν κανόνες και στις εργολαβίες.

Για το θέμα της ανεργίας, δήλωσε ότι η μείωση της ανεργίας είναι πραγματική. «Με τον ίδιο τρόπο που μετρούσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) την ανεργία, πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο την μετράει και σήμερα» σχολίασε.

Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όταν ολοκληρωθεί η τετραετία. «Η κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, όταν εξελέγη- ότι θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια -υλοποιείται και οργανώνει με πιο σαφή τρόπο την πολιτική για την αμέσως επόμενη ημέρα» υποστήριξε.