Τσίπρας για Περικλή κι Ηριάννα: «Η δημοκρατία και το κράτους δικαίου ανέπνευσαν»

Gazzetta team
Τσίπρας για Περικλή κι Ηριάννα: «Η δημοκρατία και το κράτους δικαίου ανέπνευσαν»
Με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε ο πρωθυπουργός την ομόφωνα αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για Ηριάννα και Περικλή που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για συμμετοχή στη ΣΠΦ.

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna».

Βούτσης: Απόφαση λογικής

«Πρόκειται για μία απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την αθώωση Ηριάννας και Περικλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαταστάθηκε η αδικία

«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μία τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους, αφού όμως πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους».