Slogun:Οι Αγγλοι ανακοίνωσαν σήμερα το ημερολογιακό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν - πότε είπαμε ότι θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα;

FOLLOW US

Slogun:Οι Αγγλοι ανακοίνωσαν σήμερα το ημερολογιακό πρόγραμμα της επόμενης σεζόν - πότε είπαμε ότι θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα;
BWIN stripe gif

Μέρκελ: «Οι Έλληνες με βρίζανε αλλά έκανα το σωστό»

Gazzetta team
Μέρκελ: «Οι Έλληνες με βρίζανε αλλά έκανα το σωστό»
Την πεποίθηση πως έπραξε το ‘σωστό’ σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της στην ελληνική κρίση, παρά τις «ύβρεις» που δέχθηκε, εκφράζει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού της με την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί και το «καυτό» θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
«Δέχθηκα τόσες ύβρεις από την Ελλάδα, αλλά έπρεπε να κάνω ‘το σωστό’. Έχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα. Τόσες ύβρεις στην Πορτογαλία» δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

«Πρέπει κάποιες φορές να περάσεις μια δύσκολη περίοδο προκειμένου μετά να γίνεις συμπαθής και πάλι. Πρέπει να κάνεις το σωστό. Και κατά την διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη, απέκτησα και πολλούς αντιπάλους. Αλλά πιστεύω ότι αν δει κανείς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, η Ισπανία είναι καλύτερα και ακόμη και στην Ελλάδα τα πράγματα βελτιώνονται», επέμεινε.

Το ελληνικό χρέος στο «μενού» της συνάντησης Μέρκελ - Λαγκάρντ

Το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και οι διαβουλεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται εδώ πως, σήμερα Δευτέρα, η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί, στο Βερολίνο, με τους επικεφαλείς των πέντε ισχυρότερων διεθνών οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας).

Μπορεί να πρόκειται για ανεπίσημη συνάντηση, ωστόσο ξεχωρίζει η επαφή της Μέρκελ με τη Λαγκάρντ (στις 17:00 τοπική), καθώς έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για το ελληνικό ζήτημα, όπου στην ουσία είναι «όλα ανοιχτά». Από τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Λίγο πριν την εκπνοή του τρίτου ελληνικού προγράμματος, παραμένει ακόμη ανοιχτή η οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ με 1,6 δισ. ευρώ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στη Γερμανία που εκτιμούν ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα που εκπνέει στις 20 Αυγούστου, ωστόσο το Βερολίνο είχαν θέσει ως προϋπόθεση για το πράσινο φως στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας – κατά την έναρξή του - τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Το Ταμείο ωστόσο θέτει όρους που δεν μπορούν να εκπληρωθούν, εκτιμούν συντηρητικοί πολιτικοί.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Eurogroup και του ΔΝΤ συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν ενόψει της τελικής απόφασης στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου. Στο Eurogroup του Λουξεμβούργου θα είναι, άλλωστε, παρούσα η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.


Πηγή: reader.gr