DiEM25: Στις 26 Μαρτίου ιδρύεται το κόμμα Βαρουφάκη (vid)

Gazzetta team
DiEM25: Στις 26 Μαρτίου ιδρύεται το κόμμα Βαρουφάκη (vid)
Στις 26 Μαρτίου το DiEM25... επιστρέφει το πνεύμα της Ελληνικής Άνοιξης στην χώρα που το γέννησε. Στις 26 Μαρτίου ιδρύεται το κόμμα Βαρουφάκη στην Αθήνα.

Στις 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η επίσημη ίδρυση του κόμματος DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο μάλιστα έχει ξεκινήσει και την καμπάνια χρηματοδότησής του.

«Το 2015, για πέντε μήνες, η Ευρώπη όλη μύρισε Ελληνική Άνοιξη. Η σιδηρόφρακτη ευρωπαϊκή και ελληνική ολιγαρχία όμως, όπως αναμενόταν, αντέδρασαν πραξικοπηματικά. Δυστυχώς, η ηγεσία απεδείχθη ανεπαρκής. Η πλειοψηφία των ελλήνων λοιδωρήθηκε επειδή τόλμησε να τους πει «Όχι». Η χρεοδουλοπαροικία της χώρας βάθυνε. Ο χειμώνας του εθνικισμού, του Brexit, της απολυταρχίας, της ξενοφοβίας, της παράλυσης σκέπασε την Ευρώπη. Κι όμως, το πνεύμα της Ελληνικής Άνοιξης ζει. Το διατήρησε ζωντανό το DiEM25 μεταλαμπαδεύοντάς το σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα, στις 26 Μαρτίου, το επιστρέφει στην χώρα που το γέννησε ιδρύοντας το κόμμα των υπεύθυνα και ρεαλιστικά ανυπάκουων πολιτών», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Diem25.

Και προστίθεται: «Ιδρύουμε το νέο κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα. Το κόμμα των υπεύθυνα ανυκάπουων, των ελλήνων ευρωπαϊστών. Θα συμμετάσχεις;»

Στο μεταξύ την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, το DiEM25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκονται στην Καλαμάτα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της πόλης, στις 19:30. Εκεί ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει την πρόταση του DiEM25 για την Ευρώπη γενικότερα, εστιάζοντας κυρίως στην Ελλάδα, μέσω των επτά τομών που το DiEM25 θέτει στο πολιτικό τραπέζι προς άμεση εφαρμογή.

Πηγή: reader.gr