Στα Ίμια ο Καμμένος με την «συνοδεία» τουρκικών ακταιωρών (pics)

Gazzetta team
Στα Ίμια ο Καμμένος με την «συνοδεία» τουρκικών ακταιωρών (pics)
Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής «συνόδευσαν» την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο σημείο που «έπεσαν» οι 3 Έλληνες στρατιωτικοί στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών ηρώων Αξιωματικών του Π.Ν., Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια πραγματοποίησε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος συνοδευόταν από τον ΑΓΕΝ Αντιναύαρχο, Νικόλαο Τσούνη και επέβαινε στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος».

Φέτος θα συμπληρωθούν 22 χρόνια από την έναρξη της κρίσης των Ιμίων και τον θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος.

Ο Πάνος Καμμένος επιβιβάστηκε για την ρίψη του στεφανιού στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος», η οποία πρόσφατα είχε εμπλακεί με τουρκικό σκάφος του λιμενικού στην ίδια περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, φαίνεται στο βάθος ένα τουρκικό σκάφος του λιμενικού.

Μάλιστα η τούρκικη ιστοσελίδα hurriyet ανέφερε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρεμποδίστηκεαπό το να προσεγγίσει τα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για το θέμα τοποθετήθηκε ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόυλου ο οποίος σημείωσε «η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ Ίμια) και η Ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο».

Πηγή: reader.gr