Η Λαγκάρντ συνεχάρη τον Τσίπρα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας (pic)

Gazzetta team
Η Λαγκάρντ συνεχάρη τον Τσίπρα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας (pic)
H επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη δημοπιονομική προσαρμογή της χώρας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Εξερχόμενη της συνάντησης η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήταν χαρά μου να συναντηθώ σήμερα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός. Του έδωσα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, κάτι που ως αίσθηση αντανακλάται και στην πρόσφατη δήλωση του Eurogroup.

Διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ταμείου στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. Υπογράμμισα επίσης ότι η ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και την επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα μέσα στο τρέχον έτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για αυτούς τους κοινούς στόχους».

Σε tweet της η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας. Επίσης τονίζει ότι συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την ελάφρυνση του χρέους από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων, κάτι που είναι «κρίσιμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Πηγή: reader.gr