Η Παπαρήγα ξεσπάθωσε ενάντια στους αγουροξυπνημένους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Gazzetta team
Η Παπαρήγα ξεσπάθωσε ενάντια στους αγουροξυπνημένους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (vid)
Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ «τα έψαλε» στους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα για το ρόλο τους στις απεργιακές πορείες όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Στην τακτική που ακολουθούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, πριν γίνουν κυβέρνηση αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Αρχικά, η πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, αμφισβήτησε την αρμοδιότητα της Βουλής να νομοθετεί για τα συνδικάτα τόνισε «Μας ρώτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μα καλά δεν σας ενδιαφέρει η δημοκρατική συμμετοχή στο κίνημα; Κανονικά το κοινοβούλιο δεν έχει κανένα λόγο να καθορίζει πως θα κινείται το εργατικό συνδικαλιστικό. Ένα κοινοβούλιο αν θέλει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι το τι περιορισμούς θα βάλει στην αυθαιρεσία και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας».

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ήταν μια μικρή δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχει σοβαρές ευθύνες για κρισιακά και εκφυλιστικά φαινόμενα στο κίνημα, από τις προηγούμενες δεκαετίες» ενώ υπογράμμισε πως «Αριστερό προφίλ είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αριστερό DNA δεν είχε ούτε με το 4%. Προφίλ ναι, αριστερότατο».

Η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, περιέγραψε ακόμα τη διαδικασία περιφρούρησης της απεργίας, υπογραμμίζοντας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… δεν βρίσκονταν εκεί. «Πόσες φορές πήγατε στις 03:00 το πρωί που στήνονται οι απεργιακές φρουρές για να πετύχει μια απεργία (σ.σ. έξω από τους χώρους δουλειάς). Τηλεφωνούσαν οι εργάτες και έλεγαν «για να απεργήσω κάντε απεργιακές αλυσίδες απ’ έξω» και δεν τους κοιτούσαμε αφ’ υψηλού. Εσείς ερχόσασταν φρεσκοξυρισμένοι, αγουροξυπνημένοι στις 11 η ώρα στις κεντρικές συγκεντρώσεις για να πετάξετε κανένα γιαουρτάκι».

Τέλος, απευθυνόμενη προς τη Νέα Δημοκρατία είπε «Δε χρειάζεται να ταυτίζετε την κομμουνιστική ιδεολογία, με τα φληναφήματα, τις αερολογίες και τις θεωρητικοφανείς αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία».

Πηγή: reader.gr