Η απάντηση Βούτση στις χρυσαυγίτικες αιτιάσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις (vids)

Gazzetta team
Η απάντηση Βούτση στις χρυσαυγίτικες αιτιάσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις (vids)
Η «πληρωμένη» απάντηση του Νίκου Βούτση στις ναζιστικές κορώνες σχετικά με τις αποζημιώσεις από τα εγκλήματα των πολιτικών προγόνων της Χρυσής Αυγής

Για συγγένεια με τη ναζιστική Γερμανία, κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή, ο Πρόεδρος της Βουλής, παρεμβαίνοντας αμέσως μετά την ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η αναφορά σας πως είναι υπόλογη η Γερμανία στις δόσεις του κατοχικού δανείου, έχει να κάνει με την εκλεκτική συγγένεια και χάσατε τότε τον πόλεμο. Ότι οι δυνάμεις που χάσανε τον πόλεμο είναι οι δυνάμεις που αναφερόσασταν και τότε και τώρα. Είναι εντελώς ελλειπτική και καθόλου τυχαία. Επανειλημμένα αναγνωρίζετε μόνο αυτές, για τα άλλα θεωρείτε πως ήταν πολεμικές συγκρούσεις, στις οποίες οι δυνάμεις που υποστηρίζατε έχασαν».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής προσπάθησε – σε ηπιότερους του αναμενομένου τόνους – να αποκρούσει τόσο την κριτική του Νίκου Βούτση όσο και την... συγγένεια με ναζιστές και φασίστες.

«Δεν ταυτίζομαι με την ιδεολογία της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας ή της φασιστικής Ιταλίας διότι ανήκουν σε άλλες χώρες και άλλες εποχές» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πάνε βέβαια μόλις 5 χρόνια, από τη δημόσια παραδοχή της συγκεκριμένης συγγένειας από τον ίδιο τον αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης, που δήλωνε τότε: «Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες».

Πηγή: reader.gr