Τσίπρας: Πράξη δικαιοσύνης το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης

Gazzetta team
Τσίπρας: Πράξη δικαιοσύνης το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης
Ως πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης και επένδυση στην ελπίδα για το μέλλον χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που ανακοίωσε το Σάββατο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον».

Αναλυτικότερα ο κ. Τσίπρας έγραψε: «Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοιν. δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές».

Ωστόσο την απόφαση του υπουργείο Εργασίας σχολίασε και η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της η οποία ανέφερε: «Τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα. Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι πια καταλαβαίνουν τον πανικό τους καθώς βλέπουν το χρόνο τους να τελειώνει».