Η τρόικα ζητάει αύξηση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς

Gazzetta team
Η τρόικα ζητάει αύξηση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς
Επέκταση ωραρίου και 30 ώρες, από τις 18 έως 24 που είναι τώρα, αλλά και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ζητούν οι Θεσμοί.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, έχουν θέσει επιτακτικά το ζήτημα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι δανειστές, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ζητούν και αύξηση του αριθμού μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, η τελευταία συνάντηση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς -αν υπερισχύσουν οι πιέσεις των θεσμών- θα κληθεί να λάβει δύσκολες πολιτικές αποφάσεις σε θέματα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση έθεσε «κόκκινες γραμμές».

Η πρόταση για αύξηση του ωραρίου υπάρχει από το 2011, από την έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία δεν ζητούσε μόνο αυξημένο ωράριο αλλά και να επωμιστούν οι εκπαιδευτικοί με χρόνια εμπειρίας τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας και όχι οι νεότεροι, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει τώρα.

Σημειώνεται ότι επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έγινε αύξηση ωραρίου κατά δύο ώρες, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό χώρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση να τίθεται κατά.

Ψηλά στην ατζέντα των θεσμών φέρεται ότι βρίσκεται και το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Αν οριστικοποιηθεί το θέμα της αξιολόγησης, η εφαρμογή πολύ πιθανόν να μη μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά, καθώς δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο.


Πηγή: insider.gr