O Τζανακόπουλος λέει πως το κόστος των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 1,1δισ. ευρώ

Gazzetta team
O Τζανακόπουλος λέει πως το κόστος των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 1,1δισ. ευρώ
Το κόστος για την αναβάθμιση των F-16 θα είναι περίπου 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Κατά 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό η αναβάθμιση των F-16, τόνισε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Κontra το βράδυ της Πέμπτης..

Υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί κυριαρχική πράξη της χώρας, επανέλαβε, δε, ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και εφόσον ζητηθεί, και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ιδιατέρως σημαντική την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού αυτή αναβαθμίζει την οικονομική θέση της χώρας και το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ερωτηθείς για την τρίτη αξιολογηση ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως προχωρά χωρίς δημοσιονομικό ζήτημα και επέμεινε πως στόχος παραμένει η έγκαιρη ολοκλήρωσή της προκειμένου να εξεταστούν λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Τέλος ανέφερε πως το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του Διεθνούς ΝομισματικούΤαμείου, εφόσον δεν θέσει τεχνητά εμπόδια.

Πηγή: reader.gr