Αυτός ο χωρικός έχει πλέον τη δική του σιδηροδρομική γραμμή και ατμομηχανή (vids)

Gazzetta team
Αυτός ο χωρικός έχει πλέον τη δική του σιδηροδρομική γραμμή και ατμομηχανή (vids)
Μετά από 10 χρόνια εργασιών, ένας χωρικός στη Ρωσία έφτιαξε τη δική του σιδηροδρομική γραμμή γύρω από το σπίτι του και βολτάρει με τη μονοθέσια ατμομηχανή του!

Μπορεί αυτός ο μικρός κινητήρας να φαίνεται σκουριασμένος και βρώμικος, αλλά κάνει «τσαφ τσουφ». Kαι αυτό έχει σημασία για τον φανατικό των τρένων Pavel Chilin.

Πριν από δέκα χρόνια, λοιπόν, ο εν λόγω άνδρας από τη Ρωσία ξεκίνησε να φτιάχνει μια στενή σιδηροδρομική γραμμή στη γη του, αρχικά για χόμπι. Γρήγορα κατάλαβε, όμως, πως ένα ιδιωτικό... τρένο μπορεί να τον σώσει, αφού θα μετέφερε -ακούραστα- πράγματα για τις διάφορες δουλειές στα χωράφια του. Και ακριβώς αυτό συμβαίνει τώρα, που η γραμμή είναι σε λειτουργία: Σώθηκε!

via GIPHY

Χρειάστηκαν, βέβαια, δέκα χρόνια εργασιών, πολλά κομμάτια μετάλλων και βοήθεια από τον συνεργάτη του Sergey Trekhov, προκειμένου να φτιάξει τη γραμμή και την ατμομηχανή.

«Οι φίλοι και οι γείτονες βοήθησαν πολύ. Οι άνθρωποι φαίνεται να συμπαθούν αυτό που κάνουμε εδώ. Η μικρή ατμομηχανή εννοείται πως αποτελεί φόρο τιμής στις μηχανές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου»α, είπε περιχαρής ο συνταξιούχος μηχανολόγος Pavel, που χρησιμοποιεί, μάλιστα, τη μηχανή του και για να προσφέρει διασκέδαση στα παιδιά.

Ο Pavel ζει σε μια μικρή πόλη περίπου 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) νοτιοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης.

Ο προσωπικός του σιδηρόδρομος είναι μήκους περίπου 1,3 χιλιομέτρων. Ο μικρός κινητήρας, μάλιστα, είναι ένα πρωτότυπο σχέδιο και όχι ένα αντίγραφο κάποιας παλιάς ατμομηχανής. Έχει μήκος περίπου 3 μέτρα, ζυγίζει λίγο περισσότερο από 800 κιλά και χρειάζεται δύο με τρεις ώρες για να δημιουργήσει αρκετή πίεση, προκειμένου να κυλήσει...