Φοιτήτρια ψιθυρίζει στο YouTube και βγάζει 50.000 ευρώ τον χρόνο (vids)

Gazzetta team
Φοιτήτρια ψιθυρίζει στο YouTube και βγάζει 50.000 ευρώ τον χρόνο (vids)
Σε ένα βίντεο είναι ντυμένη νοσοκόμα. Λογικά βοηθάει να κοιμηθείς βλέποντάς τη με το στηθοσκόπιο.

Τα ASMR βίντεο γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στο YouTube και πληθαίνουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τους βοηθάνε να χαλαρώσουν, μετά από μια κοπιαστική και αγχωτική μέρα, και να κοιμηθούν.

Άλλοι, βέβαια, προτιμούν να πηδήξουν από κανένα παράθυρο από το να ψιθυρίζουν μέσα στα αυτιά τους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό το ASMR, ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία, στην οποία εισέρχεται το άτομο, και κατά την οποία βιώνει ένα ρίγος, μια αίσθηση μουδιάσματος στο δέρμα, που ξεκινά από το τριχωτό της κεφαλής και κινείται προς τα κάτω, στον αυχένα και στην άνω σπονδυλική στήλη. Αυτό ακριβώς το ρίγος, που φέρνει χαλάρωση, στοχεύουν να σου προκαλέσουν όσοι κάνουν ASMR βίντεο, ξεφυλλίζοντας βιβλία, χτυπώντας τα δάχτυλά τους, κουνώντας πράγματα, βγάζοντας ακαταλαβίστικους ήχους ή -στην προκειμένη περίπτωση- ψιθυρίζοντας. Με τον τρόπο που προκαλείται το ASMR, προσφέρει μια αίσθηση ευφορίας και προκαλεί ένα συνδυασμό θετικών συναισθημάτων, μέσω συγκεκριμένων οπτικοακουστικών ερεθισμάτων.

Όπως και να έχει, τα ASMR βίντεο ήρθαν για να μείνουν και μάλιστα, έχουν πολλά λεφτά, για όσους έχουν καταφέρει να γίνουν αρκετά δημοφιλείς μέσω αυτών.

Όπως, για παράδειγμα, η Lottie Fellows.

Η 20χρονη Βρετανίδα, φοιτήτρια λογιστικής και οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπαθ, έχει γίνει πια τόσο διάσημη με τα ASMR βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι της στο YouTube, που βγάζει 50.000 ευρώ τον χρόνο από αυτά! Τα views κάθε της βίντεο ξεπερνούν τις 245.000, με την ίδια να μιλάει για το πώς «γνώρισε» το ASMR: «Θυμάμαι, στο σχολείο, κάποια στιγμή ο δάσκαλος διάβαζε κάτι ήρεμα στην τάξη. Τα λεγόμενά του και οι ήχοι του ξεφυλλίσματος των σελίδων του βιβλίου, μου προκάλεσαν μια ανατριχίλα στο κεφάλι και ήθελα να κοιμηθώ».

Παρένθεση εδώ: Άρα, όλοι μας έχουμε βιώσει ASMR.

Συνεχίζουμε...

«Ανακάλυψα το online ASMR το 2018. Είχε ακούσει η μητέρα μου να μιλάνε γα αυτό στο ραδιόφωνο και μου το πρότεινε, αφού πάντα είχα θέμα με τον ύπνο. Θυμάμαι να ψάχνω στο YouTue βιντεάκια. Αρχικά σκέφτηκα ότι είναι περίεργο και αστείο. Αλλά, αφού το παρακολούθησα για λίγα λεπτά, συνειδητοποίησα ότι με είχε χαλαρώσει τρομερά. Έχω κολλήσει από τότε », τόνισε η Lottie.

Αφού, λοιπόν, ανακάλυψε πόσο της αρέσουν τα εν λόγω βίντεο, έφτιαξε το δικό της κανάλι μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην αρχή, ο αριθμός των συνδρομητών ανέβαινε πολύ αργά, αφού και εκείνη ήταν ακόμη σε διαδικασία να μάθει να τραβάει και να επεξεργάζεται βίντεο. Τελικά, έναν χρόνο μετά, η Lottie έχει κάνει 170 βίντεο και έχει πάνω από 84.000 συνδρομητές, ενώ το εισόδημά της συνεχώς αυξάνεται.

«Ήμουν συγκλονισμένη όταν το κανάλι μου άρχισε να μεγαλώνει, ήταν πολύ σουρεαλιστικό. Θυμάμαι να παρακολουθώ τα βίντεό μου και να αισθάνομαι απίστευτα. Γνωρίζοντας ότι τόσος κόσμος τα απολάμβανε, ήταν μια έκπληξη για εμάνα», πρόσθεσε η 20χρονη.

Στα βίντεό της, η Lottie ψιθυρίζει φράσεις όπως «γεια σου, αγάπη μου», ενώ υποδύεται και ρόλους (ως γιατρός, για παράδειγμα), για να δώσει μια πιο «προσωπική» αίσθηση στον θεατή.

Με προσωπικότητες όπως ο ράπερ Cardi B, που είναι γνωστό ότι απολαμβάνει τα ASMR βίντεο, δεν είναι περίεργο γιατί η Lottie έχει γίνει ένα τεράστιο φαινόμενο στο διαδίκτυο.

Παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενό της έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χαλάρωση, κάποιοι παρερμηνεύουν τα βίντεο και τα χαρακτηρίζουν σεξουαλικά. Η Lottie εξηγεί: «Όταν οι άνθρωποι λένε ότι το ASMR είναι σεξουαλικό, απαντώ με το επιχείρημα ότι οτιδήποτε μπορεί να γίνει σεξουαλικό. Μπορώ να καταλάβω γιατί οι ψίθυροι μπορούν να παρερμηνευθούν ως σεξουαλικοί. Αλλά με ενοχλεί, γιατί οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να απορρίψουν το ASMR ως παράξενο και σεξουαλικό, όταν στην πραγματικότητα βοηθά σοβαρά τόσους πολλούς ανθρώπους! Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει τίποτα σεξουαλικό στο ASMR. Είναι παραπλανητικό κάτι τέτοιο».