Συμμορία μαϊμούδων κάνει έφοδο σε ανυποψίαστο πολίτη (vid)

Gazzetta team
Συμμορία μαϊμούδων κάνει έφοδο σε ανυποψίαστο πολίτη (vid)
Το πρόβλημα των επιθέσεων σε ανθρώπους από ομάδες μαϊμούδες προβληματίζει αρκετά τις αρχές της Ινδίας, ενώ η έντονη αστικοποίηση του πληθυσμού κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Αντιμέτωπος με τις άγριες ορέξεις μίας συμμορίας μαϊμούδων βρέθηκε ένας ανυποψίαστος κάτοικος της πόλης Βρινταβάν στη βόρεια Ινδία, όταν η ομάδα των θηλαστικών του επιτέθηκε στη μέση του δρόμου, προσπαθώντας να του αποσπάσουν το φαγητό που είχε στην τσάντα του.

Ο άτυχος άντρας προσπαθεί εναγωνίως να αποτρέψει την επίθεση εναντίον του, ωστόσο η υπεροπλία των αντιπάλων του είναι καθοριστική, με τις ανεξέλεγκτες μαϊμούδες να τον σωριάζουν στο έδαφος.

Προς βοήθειά του έσπευσαν άμεσα άλλοι περαστικοί, οι οποίοι κραδαίνοντας σκουπόξυλα απομακρύνουν τα ζώα από το θύμα, το οποίο ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα.

Σε αυτό το σημείο, εντούτοις, αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχες επιθέσεις από τα άγρια ζώα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην ασιατική χώρα, καθώς η έντονη αστικοποίηση του πληθυσμού των 1,3 δισ. κατοίκων έχει αφανίσει τους παραδοσιακούς βιότοπους των ζώων, με αποτέλεσμα η καθημερινή επαφή τους με τους ανθρώπους να φέρνει τα παραπάνω αποτελέσματα.

Μάλιστα, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τις αρχές την λήψη άμεσων μέτρων για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, πράγμα που όμως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, καθώς ο πληθυσμός των μαϊμούδων είναι πολύ μεγάλος, ενώ τυχόν μαζική απομάκρυνσή τους από την περιοχή, είναι πιθανό να διαταράξει τις υπάρχουσες ισορροπίες στο οικοσύστημα της ινδικής χερσονήσου.