Ιδιοκτήτης σαύρας δύο μέτρων υποχρεώθηκε να της φοράει λουρί κατά τη διάρκεια των περιπάτων της (pics & vid)

Gazzetta team
Ιδιοκτήτης σαύρας δύο μέτρων υποχρεώθηκε να της φοράει λουρί κατά τη διάρκεια των περιπάτων της (pics & vid)
Μπλεξίματα με τον νόμο απέκτησε ένας 54χρονος Βρετανός από το Ντέρμπι, ο οποίος και υποχρεώθηκε από τις δημοτικές αρχές της πόλης του να φοράει κολάρο και λουρί στο κατοικίδιό του, κατά τη διάρκεια των περιπάτων τους σε πάρκα και πλατείες της πόλης.

Αν και η είδηση αρχικά δεν προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εν τούτοις η φύση του κατοικίδιου ζώου του Γκάρι Σμιθ είναι αρκετή ώστε να τραβήξει πάνω στο ζώο τα βλέμματα των συμπολιτών του, καθώς δεν πρόκειται για κάποιο συνηθισμένο ζωάκι αλλά για μία σαύρα μήκους σχεδόν δύο μέτρων.

Μάλιστα, ο Thor (όπως ονομάζεται το ερπετό) δεν είναι και το μοναδικό ασυνήθιστο κατοικίδιο του Σμιθ, καθώς μεταξύ άλλων φιλοξενεί στο σπίτι του περίπου 31 φίδια κάθε είδους, έξι ακόμα σαύρες αλλά και επτά δηλητηριώδεις αράχνες.

Τα προβλήματα για τον Σμιθ ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν κατά τη διάρκεια μίας βόλτας σε τοπικό πάρκο του Ντέρμπι, ο Thor κατατρόμαξε τους ιδιοκτήτες σκύλων και άλλους περιπατητές, καθώς το γεγονός ότι ήταν ελεύθερος να περιπλανιέται δεξιά κι αριστερά προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών συμπολιτών του, οι οποίοι κι ενημέρωσαν για το συμβάν τις αρχές.

Οι αντιδράσεις, τελικά, είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση οποιασδήποτε παρουσίας του Thor εκτός σπιτιού, όμως η επιμονή του Σμιθ για το γεγονός ότι η σαύρα είναι εντελώς άκακη έφερε την ανατροπή στην υπόθεση, με την δημοτική αρχή του Ντέρμπι να υπαναχωρεί, αποφασίζοντας να επιτρέπει στο εξής τις βόλτες του Σμιθ με τον Thor, υπό την προϋπόθεση να είναι συνεχώς δεμένος με λουρί και να φοράει το κολάρο του...

Πληροφορίες: ladbible.com