Χωρικοί πετούν πύρινες μπάλες σε ελέφαντες για να μην καταστρέψουν καλλιέργειες (pics & vid)

Gazzetta team
Χωρικοί πετούν πύρινες μπάλες σε ελέφαντες για να μην καταστρέψουν καλλιέργειες (pics & vid)
Δεκάδες Ινδοί αγρότες επιτέθηκαν με πύρινες σφαίρες εναντίον δύο ελεφάντων για να προστατέψουν τις καλλιέργειες και τα σπίτια τους.

Εξοργιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν σε επαρχία της Ινδίας, όταν δεκάδες αγρότες και κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να επιτίθενται με πύρινες σφαίρες εναντίον μίας οικογένειας ελεφάντων.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην επαρχία της δυτικής Βεγγάλης της ασιατικής χώρας, όταν οι χωρικοί αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός θηλυκού ελέφαντα και του μικρού του, αρχίζοντας να εκσφενδονίζουν δεκάδες πύρινες σφαίρες και μεγάλες πέτρες εναντίον των θηλαστικών, με σκοπό να τους διώξουν από την περιοχή, καθώς υπήρχαν φόβοι για καταστροφή καλλιεργειών και κατοικημένων κτισμάτων.

Ανάλογα περιστατικά καταγγέλονται αρκετά συχνά σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς αποτελεί πάγια τακτική των αγροτών και των κατοίκων επαρχιακών οικισμών να επιτίθενται εναντίον των ελεφάντων, καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για την πρόκληση μεγάλων ζημιών σε κάθε είδους καλλιέργεια.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιβλητικά θηλαστικά της Ασίας, τα οποία συγκαταλέγονται στα προστατευόμενα είδη, έχουν δει την δραματική μείωση των παραδοσιακών τους βιότοπων εξαιτίας της ολοένα κι αυξανόμενης ανθρώπινης εξάπλωσης, με αποτέλεσμα πλέον να αδυνατούν να αποφύγουν την επαφή με τους ανθρώπους και συνακόλουθα τον ανταγωνισμό και τα διάφορα επεισόδια που σημειώνονται κατά καιρούς.

Σε ολόκληρη την Ινδία υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 30.000 ελέφαντες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας των 1,3 δισ. κατοίκων, με αποτέλεσμα τα επεισόδια μεταξύ ανθρώπων κι ελεφάντων να είναι σχεδόν καθημερινότητα, με τους «χαμένους» -τις περισσότερες φορές- να είναι οι ελέφαντες.