Νόμος βάζει τέλος στο πορνό για τους ανήλικους Βρετανούς

Gazzetta team
Νόμος βάζει τέλος στο πορνό για τους ανήλικους Βρετανούς
Από την άνοιξη του 2019, ο νόμος θα το επιτρέπει μόνο στους φανς άνω των 18 χρόνων!

Είσαι κάτω των 18 και θέλεις να δεις πορνό στο Ηνωμένο Βασίλειο; Ό,τι προλάβεις μέχρι την άνοιξη γιατί τότε θα χρειάζεται επικυρωμένο έγγραφο από το βρετανικό κράτος που να πιστοποιεί ότι ο θεατής είναι ενήλικος.

Αυτό δεν θα ισχύει μόνο στις συνδρομητικές υπηρεσίες, αλλά θα αφορά και τις δωρεάν πλατφόρμες.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, κάθε σελίδα με περιεχόμενο για ενήλικες θα ανακατευθύνει τον χρήστη σε έναν προειδοποιητικό ιστότοπο που θα απαιτεί από τους χρήστες να κάνουν log in. Όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν την κάρτα ή την ταυτότητά τους, θα χρειαστεί κατά το Dazed Digital να εξασφαλίσουν αντ' αυτών ένα ειδικό πάσο που θα πιστοποιεί εξαρχής την ηλικία τους.

Οι εν λόγω αλλαγές στο αρμόδιο British Board of Film Classification (BBFC) για την εγκατάσταση του λογισμικού επαλήθευσης ηλικίας εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 4,45 εκατομμύρια λίρες, ενώ η έκθεση αναφέρει κατηγορηματικά ότι αντίστοιχα, το κυβερνητικό πλάνο «δεν υπολογίζει το κόστος για τους παρόχους πορνογραφίας».

Τα παραπάνω σχέδια μοιάζουν με κατάλοιπο από την πρωθυπουργική θητεία του Ντέιβιντ Κάμερον. Tο 2015, ο πρώην αρχηγός των συντηρητικών είχε προτείνει αυστηρότερα μέτρα κατά του πορνό και η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε στηρίξει αυτήν του την πρόθεση, με το σκεπτικό ότι ο χρήστης έχει το δικαίωμα να συναινέσει πρώτα για να παρακολουθήσει περιεχόμενο για ενήλικες. Βέβαια, έκτοτε μεσολάβησε το brexit, οπότε τώρα πρόκειται για μία υπόθεση που χρειάζεται και αυτή «ανεξαρτησία» στην διαχείρισή της.

Περίπου 60.000 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο θα διαθέτουν προς πώληση κάρτες επαλήθευσης ηλικίας.

Εν ολίγοις, απομένουν ελάχιστοι μήνες πια για όσους θέλουν να δουν πορνό χωρίς περιορισμούς.

Πηγή: reader.gr