Οι πιο viral ιστορίες από τις ΗΠΑ για το 2018: Μέλισσες στην Times Square κι ο πίθηκος που βγάζει selfie (pics & vids)

Gazzetta team
Οι πιο viral ιστορίες από τις ΗΠΑ για το 2018: Μέλισσες στην Times Square κι ο πίθηκος που βγάζει selfie (pics & vids)
Μέλισσες στην καρδιά της Νέας Υόρκης, μια μαϊμού με… ταλέντο φωτογράφου, ένας οίκος ανοχής με ρομπότ-κούκλες του σεξ και ένας πολιτικός υποψήφιος που κέρδισε στις εκλογές από τον… τάφο του: αυτές είναι μερικές από τις πιο περίεργες ιστορίες που μονοπώλησαν την επικαιρότητα στις ΗΠΑ το 2018.

Μία από τις πλέον ανεξήγητες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα εκτυλίχθηκε ένα καυτό απόγευμα του Αυγούστου, όταν ένα απειλητικό σμήνος μελισσών αποφάσισε να «εποικίσει» την ομπρέλα ενός πωλητή χοτ ντογκ, με αποτέλεσμα να «παγώσει» κάθε δραστηριότητα στην Τάιμς Σκουέρ και οι τουρίστες να κοιτούν το θέαμα με ανοικτό το στόμα.

Σμήνη χιλιάδων μελισσών έκαναν «κατάληψη» στην Times Square της Νέας Υόρκης (vids)

Σμήνη χιλιάδων μελισσών έκαναν «κατάληψη» στην Times Square της Νέας Υόρκης (vids)

Τους απρόσκλητους επισκέπτες «συνέλαβε» ένας αστυνομικός, οπλισμένος με μια συσκευή που έμοιαζε με σκούπα, με την οποία ρούφηξε τις μέλισσες.

O πίθηκος φωτογράφος κι η «μάχη» για τα πνευματικά δικαιώματα της selfie

Τον Απρίλιο, δικαστήριο στην Καλιφόρνια απεφάνθη πως το ζωικό βασίλειο δεν μπορεί να διεκδικήσει τα… πνευματικά δικαιώματά του, σε μια υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν μακάκο, ο οποίος τράβηξε μια σέλφι χρησιμοποιώντας την κάμερα ενός φωτογράφου.

Σχετική εικόνα

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή που κατέθεσε, εκ μέρους της μαϊμούς, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, που υποστήριζε ότι το θηλαστικό ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης των φωτογραφιών που τράβηξε. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι μαϊμούδες δεν μπορούν να καταθέσουν μήνυση για προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

O ύποπτος που δάγκωσε σκύλο της αστυνομίας

Τον Ιανουάριο στο Νιου Χαμσάιρ, ένας άνδρας δάγκωσε έναν αστυνομικό σκύλο, η ομάδα του οποίου ερευνούσε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς.

Οι αρχές επιχειρούσαν να συλλάβουν τον άνδρα, όταν εκείνος δάγκωσε τον αστυνομικό σκύλο, ο οποίος τον δάγκωσε επίσης και κατόπιν παρακολουθούσε ενώ αστυνομικοί τον ακινητοποιούσαν με τέιζερ.

O άστεγος χωρίς χέρια που μαχαίρωσε περαστικό στο Μαϊάμι

Τον Ιούλιο, στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντας, ένας άστεγος άνδρας, που δεν είχε χέρια, κατηγορήθηκε ότι μαχαίρωσε έναν άνδρα από το Σικάγο χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι με τα… πόδια του.

Ένας 46χρονος χωρίς χέρια κατηγορείται οτι μαχαίρωσε τουρίστα (pics)

Ένας 46χρονος χωρίς χέρια κατηγορείται οτι μαχαίρωσε τουρίστα (pics)

Ο δράστης υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα, όμως το θύμα ισχυρίστηκε ότι το μόνο που του ζήτησε ήταν να του δώσει οδηγίες, όταν δέχθηκε την επίθεση.

Το Τέξας και το σεξ με τα ρομπότ κι ο νεκρός που εξελέγη βουλευτής

Ο κατάλογος των περίεργων γεγονότων που σηματοδότησαν το 2018 τις ΗΠΑ δεν θα ήταν ολοκληρωμένος χωρίς την ιστορία που διαδραματίστηκε στο Τέξας.

Εκεί, τον Οκτώβριο, το δημοτικό συμβούλιο του Χιούστον κινήθηκε αστραπιαία προκειμένου να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να γίνει η πρώτη πόλη στην Αμερική που θα φιλοξενούσε έναν οίκο ανοχής με ρομπότ- κούκλες του σεξ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χιούστον, τον Σίλβεστερ Τέρνερ: «δεν μπορείτε να έχετε ερωτικές περιπτύξεις με οποιοδήποτε άψυχο αντικείμενο...»

Οι οίκοι ανοχής βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας ένα μήνα αργότερα, όταν ένας Ρεπουμπλικάνος από τη Νεβάδα, ιδιοκτήτης πορνείων και στριπ κλαμπ κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές της πολιτείας χάρη στη στήριξη των ευαγγελικών Χριστιανών ψηφοφόρων.

Ιδιοκτήτης οίκων ανοχής είναι νεκρός εδώ κι ένα μήνα, αλλά κέρδισε τις εκλογές

Ιδιοκτήτης οίκων ανοχής είναι νεκρός εδώ κι ένα μήνα, αλλά κέρδισε τις εκλογές

Οι τελευταίοι βέβαια φρόντισαν να παραβλέψουν τόσο τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά και το γεγονός ότι… ο υποψήφιος είχε πεθάνει έναν μήνα νωρίτερα.