Μυστηριώδες νησί εξαφανίστηκε από όλους τους χάρτες παγκοσμίως (pics)

Gazzetta team
Μυστηριώδες νησί εξαφανίστηκε από όλους τους χάρτες παγκοσμίως (pics)
H πρώτη αναφορά του έγινε το 1774 από τον Κάπτεν Τζέιμς Κουκ, όμως πλέον δεν υπάρχει ούτε στο Google Maps.

Μπροστά σε ένα μεγάλο μυστήριο βρίσκονται διάφοροι ερευνητές και γεωλόγοι ανά τον κόσμο, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τι συνέβη με το Sandy Island και έχει εξαφανιστεί από όλους τους χάρτες.

Το συγκεκριμένο νησί, ανακαλύφθηκε σε ένα από τα ταξίδια του Κάπτεν Τζέιμς Κουκ πίσω στο 1774, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Αυστραλίας, κοντά στη Νέα Καληδονία.

Η έκτασή του ήταν περίπου 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ δύο χρόνια μετά μπήκε στην λίστα με τις ανακαλύψεις του διάσημου Βρετανού καπετάνιου.

Η ύπαρξή του μάλιστα επιβεβαιώθηκε ένα αιώνα μετά, όταν το Velocity ανάφερε την παρουσία του, με τις διαστάσεις που ανέφερε να είναι 25 χιλιόμετρα επί 5.

Έτσι, σιγά σιγά άρχισε να μπαίνει σε πολλούς χάρτες, όμως όσο περνούσαν τα χρόνια υπήρξαν κάποιοι που το έψαξαν, αλλά δεν κατάφεραν να το βρουν. Έτσι, σε αρκετούς χάρτες δίπλα έμπαινε ειδική σήμανση που ανέφερε πως η ύπαρξή του είναι αμφίβολη, με την Γαλλική Υδρογραφική Υπηρεσία να το αφαιρεί από τους χάρτες της.

Το 2012, Αυστραλοί επιστήμονες ανέλαβαν να ρίξουν φως στην υπόθεση και επιχείρησαν να το βρουν, όμως μετά από χρόνια ερευνών, κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι δεν υπάρχει. Αναφέροντας μάλιστα οτι το Velocity ξεγελάστηκε από βραχώδεις περιοχές, με αποτέλεσμα ακόμα και το Google Maps αφαίρεσε την ύπαρξή του...


Πλέον αρκετοί ερευνητές και γεωλόγοι ψάχνουν εκ νέου να βρουν τι πραγματικά έχει συμβεί... Όντως ο Τζέιμς Κουκ το είχε δει; Και αν υπήρχε, τι μπορεί να συνέβη και εξαφανίστηκε... Τι ήταν αυτό που είδε το Velocity; Υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στην περιοχή που μπορεί να έκρυψε το νησί;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να δώσουν απαντήσεις.