Ηρωική πάπια υποκρίνεται την τραυματία για να γλιτώσει τα μικρά της από πεινασμένη λεοπάρδαλη (vid)

Gazzetta team
Ηρωική πάπια υποκρίνεται την τραυματία για να γλιτώσει τα μικρά της από πεινασμένη λεοπάρδαλη (vid)
Ποιος είπε ότι στην άγρια φύση ο πιο αδύναμος δεν έχει καμία τύχη απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους θηρευτές του ζωικού βασιλείου;

Μερικές καταπληκτικές εικόνες κατάφεραν να απαθανατίσουν οι συντελεστές του National Geographic από τις απελπισμένες προσπάθειες μίας οικογένειας παπιών να γλιτώσουν τα μικρά τους από το να γίνουν το γεύμα μίας λεοπάρδαλης σε πάρκο άγριας ζωής στην Νότιο Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ενήλικες πάπιες μαζί με τα περίπου τέσσερα νεογέννητα μικρά τους βρίσκονταν σε μία λασπωμένη λιμνούλα προσπαθώντας να εκπαιδευτούν στην συλλογή τροφής. Ακριβώς το ίδιο, όμως, μέλημα είχε και μία ενήλικη λεοπάρδαλη, η οποία δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, αρχίζοντας να κυκλώνει την οικογένεια, με σκοπό να αρπάξει κάποιο από τα παπάκια.

Τα ένστικτα, όμως, των μικρών πτηνών δεν τα εγκατέλειψαν δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα ολόκληρος ο κόσμος να γίνει μάρτυρας των καταπληκτικών τεχνικών αποφυγής των κινδύνων από τα αουτσάιντερ της μονομαχίας.

Έτσι, καθώς ο ένας γονιός οδηγεί τα μικρά παπάκια σε απόσταση ασφαλείας εκτός της εμβέλειας της λεοπάρδαλης, ο άλλος γονιός αρχίζει να υποδύεται τον τραυματία, προσπαθώντας να προσελκύσει πάνω του την προσοχή του αιλουροειδούς, καθώς το ένστικτο των λεοπαρδάλεων τις οδηγεί συχνά στα πιο αδύναμα ζώα που συναντά.

Η προσπάθεια της ηρωικής πάπιας στέφεται από απόλυτη επιτυχία, καταφέρνοντας να τραβήξει πάνω του την προσοχή του θηρευτή, ενώ στην επίθεσή του ένα μόνο μικρό άνοιγμα των φτερών και μία αλλαγή κατεύθυνσης ήταν αρκετά για να βάλουν τέλος στα όνειρα της λεοπάρδαλης για ένα ξεκούραστο γεύμα...

Πηγή: nationalgeographic.com