Πατέρας έκανε προσθετική χεριού στον γιο του με ένα πλαστικό μπουκάλι σόδας (pics & vid)

Gazzetta team
Πατέρας έκανε προσθετική χεριού στον γιο του με ένα πλαστικό μπουκάλι σόδας (pics & vid)
Συγκίνηση και μηνύματα συμπαράστασης από ολόκληρο τον κόσμο λαμβάνει ένας Αιγύπτιος, ο οποίος αποφάσισε να βοηθήσει τον ανάπηρο γιο του με έναν μοναδικό όσο κι ευφάνταστο τρόπο.

Ο 11χρονος Ζιάντ γεννήθηκε χωρίς τα άκρα του λόγω μίας ασθένειας με την οποία διαγνώστηκε ενώ ακόμα ήταν έμβρυο, με αποτέλεσμα ο μικρός μαθητής να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς του.

Η οικογένεια τα βγάζει πέρα με ιδιαίτερη δυσκολία, προσπαθώντας να θρέψει και τα υπόλοιπα παιδιά της κι ως εκ τούτου το χρηματικό ποσό για την απαραίτητη προσθετική επέμβαση στον Ζιάντ ήταν υπέρογκο κι απαγορευτικό.

O πατέρας του, όμως, ποτέ δεν εγκατέλειψε την ελπίδα να βοηθήσει τον γιο του κι αποφάσισε να βρει μόνος του τον τρόπο να παρέχει στον Ζιάντ τα μέσα για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει έστω και μερικές μόνο από τις ανάγκες του.

Έτσι, τη θέση της απελπισίας πήρε η έμπνευση κι η εφευρετικότητα και τα αποτελέσματα είναι συγκινητικά...

Χρησιμοποιώντας μονάχα ένα πλαστικό μπουκάλι σόδας, ο πατέρας του Ζιάντ κατάφερε να δημιουργήσει ένα προσθετικό χέρι για τον γιο του, γεγονός που του επιτρέπει στο εξής να εξασκείται στο γράψιμο και στην ζωγραφική, ενώ με την προσθήκη ενός κουταλιού έγινε εφικτή και η σίτιση του μικρού χωρίς την συνεχή βοήθεια κάποιου γονέα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του μικρού, η εφεύρεσή του άλλαξε ριζικά την ζωή του Ζιάντ, ο οποίος πλέον είναι σε θέση να παίζει με τα δύο μικρότερα αδέρφια του, όμως τα όνειρά του δεν σταματούν στο γράψιμο και το φαγητό, καθώς ο μικρός μαθητής ανυπομονεί για την ημέρα που θα είναι σε θέση να βγει έξω και να παίξει όπως άλλωστε κι όλα τα υπόλοιπα παιδιά στην ηλικία του.

Μάλιστα, η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων, που έσπευσαν μέσω της πλατφόρμας GoFundMe να δωρίσουν χρηματικά ποσά ώστε ο Ζιάντ να μπορέσει να υποβληθεί στις πολυπόθητες προσθετικές επεμβάσεις σε εξειδικευμένο κέντρο στην Γερμανία.