Ο Τζίμι Κίμελ ξαναχτυπά: «Χριστόφορος Κολόμβος ή Μάρκο Πόλο για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ;» (vid)

Gazzetta team
Ο Τζίμι Κίμελ ξαναχτυπά: «Χριστόφορος Κολόμβος ή Μάρκο Πόλο για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ;» (vid)
Ο Αμερικανός κωμικός βρήκε ακόμα έναν φανταστικό τρόπο για να εκθέσει την «γύμνια» των συμπολιτών του για θέματα υψίστης σημασίας για την αμερικανική κοινωνία.

Ο Τζίμι Κίμελ έχει βαλθεί να «μορφώσει» τους Αμερικανούς ψηφοφόρους και δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί. Ο γνωστός κωμικός και παρουσιαστής, που δεν χάνει ευκαιρία να σατιρίζει με μοναδικό τρόπο να κακώς κείμενα της αμερικανικής κοινωνίας κι ιδιαίτερα την απουσία στοιχειώδων γνώσεων από την πλειοψηφία του κοινού, ξαναπήρε το όπλο του και βγήκε στους δρόμους, ρωτώντας τους Αμερικανούς την γνώμη τους για το πλέον σημαντικό ζήτημα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Την διαμάχη Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στην Γερουσία σχετικά με την έγκριση της υποψηφιότητας του Μπρεντ Καβανό για μία θέση μεταξύ των εννέα δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για την θέση αυτή, εδώ και μήνες δέχεται σύσσωμα τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά κι οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μετά τις καταγγελίες μίας γυναίκας, η οποία υποστήριξε ότι ο Καβανό της είχε επιτεθεί με σεξουαλικά κίνητρα κατά την περίοδο που κι οι δύο φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο.

Ο Κίμελ, ο οποίος έχει στραφεί πολλάκις εναντίον του Πλανητάρχη και των επιλογών του, πήρε το μικρόφωνο κι άρχισε αν ρωτά τους Νεοϋορκέζους που συναντούσε στον δρόμο σχετικά με την απόφαση του Τραμπ, αντικαθιστώντας όμως το όνομα του Καβανό με αυτό του εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τσετάρει τόσο τις γνώσεις όσο και την αντιληπτική ικανότητα των πολιτών.

Και το «πείραμα», όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, στέφθηκε από απόλυτη... «επιτυχία», καθώς κανείς από τους ερωτώμενους δεν αντιλήφθηκε την παγίδα, ενώ μία νεαρή Αμερικανίδα έπεσε λιγάκι πιο βαθιά, αναφέροντας ότι θα προτιμούσε την επιλογή του Μάρκο Πόλο (ο εκλεκτός του Ομπάμα σύμφωνα με το φανταστικό σενάριο του Κίμελ), καθώς εκείνος φαίνεται να διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία για την θέση του Ανώτατου Δικαστή.